Бившият световен рекордьор в овчарския скок и една от най-големите

...
Бившият световен рекордьор в овчарския скок и една от най-големите
Коментари Харесай

Украинска атлетка зачеркна Сергей Бубка: За нас той вече не съществува

Бившият международен рекордьор в овчарския скок и една от най-големите митове в международната лека атлетика, беше отписан в родната си Украйна, тъй като не е взел страна във войната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11793
Бубка е роден в Луганск през 1963 година, един от районите, които се отделиха от Украйна през 2014 година и оповестиха самостоятелност, и където се водят яростни боеве по фронтовата линия след началото на съветската експанзия преди повече от година и половина.

Той първо се състезаваше под флага на Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно и под този на Украйна, само че макар че е една от най-големите спортни митове на своето потомство, той не е изключително известен измежду хората в тези сложни времена.

Много се гордея със Сергей Бубка като състезател, като човек, който беляза една ера, тъй като той сложи голям брой международни върхове и разруши доста граници, само че не го одобрявам като човек. Когато стартира войната, той не взе страна. Мога да кажа, че за нас, спортистите от Украйна, само че и в международен мащаб за всеки украинец, той към този момент не съществува, разгласи международната шампионка от Будапеща 2023 в скока на височина Ярослава Магучих.

Украйна към този момент заличи от историята си друга легенда - дългогодишния капитан на националния тим по футбол на Украйна Анатолий Тимошчук, който работи в съветския „ Зенит “. Той даже няма право да влиза на територията на родината си, напомня bTV.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР