Бившият столичен зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев е обвинен за

...
Бившият столичен зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев е обвинен за
Коментари Харесай

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев е обвиняем за престъпление по служба

Бившият столичен зам.-кмет по превоза Евгени Крусев е упрекнат за закононарушение по работа поради ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Разследването стартира след сигнал за нередности в публичната поръчка, изпратен до прокуратурата от организацията " Спаси София ". Повече детайлности в директното включване на Карина Караньотова.

Връченото през днешния ден обвиняване на към този момент някогашния зам.-кмет по превоз е за закононарушение по работа. В него се твърди, че Крусев е нарушил служебните си отговорности и е трансформирал изискванията на публичната поръчка. Така е станала допустима промяната на виброизолацията на трамвайните релси. Ако се потвърди и нарушаване на Закона за ръководство на средствата от еврофондовете, е допустимо той да бъде упрекнат и за нанесени вреди в размер на към 5 млн. лева
Евгени Крусев, някогашен зам.-кмет на Столична община: Виброизолационната поставка, нейният тип е заменен след глоба на експертен съвет, който е към основния проектант и в който експертен съвет 29 души са се подписали единомислещо, че новият вид, който те са разгледали, е по-добър от предходния. Това са хора, които са изключителни потенциали и експерти в региона на релсовия път.

Димитър Петров, началник на Спецпрокуратурата: Значи фактически се прави подобен експертен съвет, само че това е по негово предложение, той инициира тази смяна.

Менко Менков, юрист на Евгени Крусев: Г-н Крусев не би могъл по този начин от нищото да реши да направи каквото и да било без обстановката да го провокирала и без да е бил посъветван от тези специалисти.
Евгени Крусев е с най-леката мярка за неотклонение - " подписка ". Данните от следствието са изпратени и на европейската работа за битка с измамите ОЛАФ.
 Зам.-кметът Крусев ще бъде притеглен като обвинен за ремонта на Зам.-кметът Крусев ще бъде притеглен като обвинен за ремонта на "Граф Игнатиев "
Зам.-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка и ще бъде притеглен като обвинен за ремонта на ул. "Граф Игнатиев ". Той е свикан в следствието сл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР