Бившият собственик на футболния Левски Тодор Батков порица размяната на

...
Бившият собственик на футболния Левски Тодор Батков порица размяната на
Коментари Харесай

Тодор Батков: Платената любов от публиката на Левски не е удачна

Бившият притежател на футболния Левски Тодор Батков порица размяната на обвинявания сред почитателите и управлението на " сините " в сложната финансова обстановка. В последните дни представители на последователите показват намерено недоволството си от изявления на изпълнителния шеф Павел Колев и члена на Управителния съвет Константин Папазов.

" Големият проблем продължава да стои, дори да ескалира. Това е безпаричието и ликвидната рецесия, която може да докара до доста неприятни неща. На фона на това, тези разнопосочни отзиви, крамоли, кавги, които стават обществено притежание... Те би трябвало да излъчват единна позиция, да са като пестник, да активизират последователите. А те си обясняват връзките и то по медиите. Явно е несходство в характерите. Ситуацията в " Левски " е толкоз тежка, че явно неща, които са открити с годините, би трябвало да се премислят. Хора, които осъществиха доходи в годините, любовта за " Левски " е бил занаят и метод на оцеляване, би трябвало да дадат малко обратно. Платена обич от публиката към сегашния миг не е удачна ", съобщи Батков в предаването " Тази заран ".

Той ръководи " сините " в един от най-успешните интервали на клуба - когато тимът играеше в европейските клубни шампионати и разкри, че държанието на последователите в два такива мача го е предиздвикало да договаря с тях и да изготви съглашение, с което да заплаща на почитателите за образуване на активност и защита на мачове.

" Европейският поход на Левски. Играем квалификации с първенеца на Грузия " Сиони ". Мачът си върви добре, на полувремето водим 1:0, явно ще вкараме още един гол. В началото на второто полувреме стадион " Георги Аспарухов " се трансформира в Сталинград - за 17 години такава бомбена офанзива не съм преживявал в годините.

Влезли сме в Шампионска лига, празник, народен стадион. В един миг 30-20 младежа си подвигат фланелките и изпод имат потници със свастики. На равно поле. В резултат на което, тогавашният президент на " Левски " " кляка ", почват се диалози, " Да забележим какво желаете ", желаете за активност - ето ви това за активност. След време: " Шефе, хайде да вдигнем цените в бранш " Б " с левче, само че да ни го даваш ", " Не желаеме полиция, ще се самоохраняваме, клубът ще ни заплаща ". Понеже аз не одобрявам някой да приказва по този начин, както в този момент си разрешават, леко ме принудиха. Защото престижът на " Левски ", чистотата на облика на клуба, изключително в интернационалните мачове, значи доста повече ", съобщи Батков и добави:

" Не съм се откупувал, просто седнахме и се разбрахме. Не знам в годините какъв брой безумни пари сме платили за санкции, безусловно непотребни - за бомби, за димки, за всевъзможни канонади. Всичко беше публично. Първо се даваше на база на контракт за някаква конструкция. Не помня каква, фенска. След като им помогнахме да си образуват охранителна компания, за активността на компанията се плащаше всеки мач. Баждеков беше на чекмеджето. При него не можеше да мине този номер. Говоря за неща, които бяха контрактувани и се изпълняваха редица години. От там нататък, откакто са влизали парите, по какъв начин са усвоявани, това не е проблем на клуба, само че не може да продължава по този метод. Това с фенските продукти... Какво по-нормално от това клубът да прибира облагата от продажбата на фенски артикули. По времето на Божков и преди него, това беше приоритет на фенските организации. Това не е обикновено, къде го има това? Нито в " Барселона ", нито в " Реал "! Това е едно доста съществено перо в приходите. По мое време им се даваха някакви количества, против което те държаха някакъв доклад ".

Батков порица метода, по който са били харчени пари в последните години в клуба, като съобщи, че за по-малко от година са усвоени 24 млн. лв., щатовете са били " раздути ", а заплатите на футболистите не са отговаряли на тяхното показване на терена.

" Когато има, се пилее. Когато няма, почва някакво джафкане по сред си. По-важно е клубът да оцелее. Това е ситуацията "

Бившият притежател на " сините " взе отношение по заложените 4 въпроса от ръководителя на Националния клуб на последователите на Левски Степан Хиндлиян към Константин Папазов. Част от тях са свързани с дейности по време на ръководството на Батков.

" През 2004 година (когато Левски остана на второ място в класирането след Локомотив Пловдив) Тити не е бил в моето полезрение. Загубихме купата, Локомотив имаше мощен тим. Бяха едни по-други времена, много клубове " легнаха " на Локомотив по някакви аргументи. Ние сме морални спечелили, тъй като на " Герена " ги " скъсахме " с 3:0.

Папазов беше един от уредниците на 100-годишния празник. Истината е, че почитателите направиха Организация с нестопанска цел, включиха се доста хора, събраха се доста пари под формата на дарения, билети. Не бих споделил, че парите се разходваха транспарантно, само че клубът няма нищо общо. Хората, които изнесоха на гърба си юбилея са едно момиче Ина и едно момче Христо. Имаше дупка от 200 хиляди лв. в организацията, която трябваше да бъде ликвидирана, откакто е изпълнила задачата си. Тогава и Ина, и Христо ядоха пердах. От тогава не се появиха.

200 хиляди лв. от Папазов бяха някакъв депозит от жена му, за който аз не съм молил. Той пристигна. Имаше следващия проблем - трябваше да плащаме транш за Сержиньо Грийн. Трябваше да платим 100 хиляди евро. Той сподели: " Аз ще приказвам с жена ми. Има един депозит, ще ги изтегли ". И след един час донесе парите. Каза, че са от депозит на жена му. Върнах му ги "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР