Експерти се подиграват на исканията на Джефри Кларк към съдията в Джорджия относно ареста му

...
Бившият служител на Министерството на правосъдието и обвиняем по делото
Коментари Харесай

Бившият служител на Министерството на правосъдието и обвиняем по делото за конспирация в окръг Фултън Джефри Кларк беше обект на много подигравки във вторник заради исканията, които отправи към съдия в Джорджия относно предстоящото му обвинение по обвинения в заговор във връзка с опитите за отмяна на президентските избори през 2020 г.

Кларк е един от 18-те души освен бившия президент Доналд Тръмп, които са били обвинени от голямото жури на окръг Фултън за множество престъпления , включително нарушаване на щатския закон за повлияните от рекет и корумпирани организации (RICO), заради схеми на множество фронтове за задържане на Тръмп в Белия дом въпреки загубата му на изборите от Джо Байдън.

Репортерът на Politico Кайл Чейни публикува връзка във вторник в Twitter към правен документ от адвоката на Кларк, който иска спешно спиране на обвиненията, защото той иска да избегне „избора да направи прибързани уговорки за пътуване, за да лети до Атланта, или вместо това да рискува да бъде етикетиран като беглец“.

Кларк също се опитва да прехвърли производството от щатски съд към федерален, отчасти защото законът на Джорджия не позволява на губернаторите да помилват обвиняеми по престъпления.

< p>Clark поиска отговор до 17:00 часа. Вторник, искане, което е по-често срещано за адвокат от Министерството на правосъдието, отколкото за човек, обвинен в опит за подкопаване на мирното предаване на властта.

И той хленчи, че прави „бързи уговорки за пътуване“, въпреки че е известен относно датата на докладване от 14 август, когато окръжният прокурор Фани Уилис обяви обвинителния акт.

Много правни и политически експерти се подиграха на искането на Кларк – както и на Кларк като цяло. Кларк, който ръководеше гражданския отдел на Министерството на правосъдието, настоя да бъде назначен за изпълняващ длъжността главен прокурор в края на мандата на Тръмп в последен опит да отмени изборите със схема за замяна на сертифицирани от държавата избиратели.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР