Бившият служебен заместник-министър на правосъдието и адвокат Иван Демерджиев няма

...
Бившият служебен заместник-министър на правосъдието и адвокат Иван Демерджиев няма
Коментари Харесай

Иван Демерджиев няма става зам.-министър на вътрешните работи

Бившият длъжностен заместник-министър на правораздаването и юрист Иван Демерджиев няма да бъде заместник-министър на вътрешните работи . Това оказва се от негово изказване, изпратено до медиите.

“Tвърдо имам вяра, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи ”, показва Демерджиев.

В изказването той изяснява, че на 22 март се е появила информация за неговото назначение като заместник-министър на вътрешните работи . В последните месеци е в одил диалози с представители на Министерския съвет по отношение на вдишване на роля в битката с корупцията, в това число и преминавайки през този пост на заместник-министър.

Демерджиев добавя, че в диалозите е изразявал своите съображения и обструкции по отношение на мястото му в Министерство на вътрешните работи: „ Винаги съм показвал подготвеност да продължим разговора и да намерим формата и метода да работим взаимно за положителното на страната ни “.

„ Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил изясненост по значими за мен въпроси, касаещи ролята, която се чака да поема . Диалогът сред мен и изпълнителната власт продължи и в миналите дни. Дълбоко почитам министър Бойко Рашков и имам вяра, че той прави всичко по силите си да се пребори посредством потенциала на Министерство на вътрешните работи с порочните феномени от последните години “, декларира Демерджиев.

По думите му, той не е получил до дъно изясненост за това какво се чака от него и при какви условия му се предлага да реализира заложените цели. „ Не имам вяра, че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание – да оказа помощ за действителната смяна в България “, приключва Демерджиев и добавя, че е подготвен да продължи битката за налагане върховенството на правото и осъществяване на същинска правосъдна промяна със средствата, с които разполага.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР