Бившият служебен зам.-министър на финансите Моника Бийчър, която преди два

...
Бившият служебен зам.-министър на финансите Моника Бийчър, която преди два
Коментари Харесай

Новият финансов директор на БДЖ успя да оцелее само един ден

Бившият длъжностен зам.-министър на финансите Моника Бийчър, която преди два дни бе назначена за финансов шеф на БДЖ, към този момент е освободена. 

Версиите за какво Бийчър се е разделила с жп превозвача единствено ден след назначението си се разминават. Според едната тя си е тръгнала сама, тъй като получила по-добра оферта за кариерно развиване. Според втората транспортният министър Николай Събев е имал възражения, че въпросното предопределение не е съветвано с него.

Така или другояче хаосът и безхаберието в БДЖ не престават. След идването на новото държавно управление през декември шефовете в жп компанията се сменят като носни кърпички без какъвто и да е действителен резултат, съобщава OFFNews.

От Министерството на превоза бодряшки регистрират растеж на пасажерите и на приходите през първото тримесечие, само че спрямо предходната година когато никой не пътуваше. В съпоставяне с последната предепидемична година - 2019 година, финансовите резултати са влошени с 16%. Това не попречи на министър Николай Събев да обещае нарастване на заплатите на експлоатационния личен състав - към 8000 души поради " усъвършенстваното финансово положение ".

Забавното в тази ситуация е, че заплатите в БДЖ по този начин или другояче бяха вдигнати единствено преди месец - от 1 април.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР