Бившият служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев, по-известен от есемеса

...
Бившият служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев, по-известен от есемеса
Коментари Харесай

Скандал! Демерджиев „бях точен с парите“ си тръгна бързо от MBP – Киро го излъгал, че ще му даде КПКОНПИ

Бившият длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев, по-известен от есемеса до него с припомнянето „аз бях прецизен с парите“, в никакъв случай не се е съгласявал да става зам.-министър на вътрешните работи във ведомството на оскандаления Бойко Рашков.

Кирил Петков е издал заповедта за назначението на Демерджиев на поста без да пита, с цел да го сложи пред приключен факт. Пловдивският юрист, който мина и през властта, обаче не се е поддал на никакви убеждавания и в последна сметка отказал, тъй като се е почувствал излъган.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от държавните среди.

Измамата по отношение на Демерджиев идва от най ВИСОКОТО МЯСТО В държавното управление и е дело също на Кирил Петков. За да атакува основния прокурор Иван Гешев, на Демерджиев е обещан постът на началник на кпконпи или най-малко на едното от звената след разделянето на комисията, както се заканиха да създадат ръководещите.

По незнайни към този момент аргументи обаче нито разделянето на тъй наречените Антикорупционна комисия, нито назначението на нов началник на КПКОНПИ се случва.

Не е известно също по този начин дали до датата 22 март някой от държавното управление или самият вътрешен министър Бойко Рашков е водил предварителни диалози с Демерджиев да влезе в Министерство на вътрешните работи като негов заместител. Самата позиция, с която някогашният длъжностен правосъден министър отхвърля да заеме този пост, дава по-скоро негативен отговор на този въпрос.

„Винаги съм показвал подготвеност да продължим разговора и да намерим формата и метода да работим взаимно за положителното на страната ни. Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил изясненост по значими за мен въпроси, касаещи ролята, която се чака да поема“, декларира в позицията си за своя отвод да заеме поста самият Демерджиев.

22 март е датата, на която Кирил Петков разгласи назначението му за зам.-министър на вътрешните работи. 10 дни по-късно Демерджиев отхвърли да заеме поста.

„В последните месеци диалози по отношение на поемането от моя страна на решителна роля в битката с корупцията, в това число и преминавайки през този пост, съм водил неведнъж с представители на Министерския съвет. Днес твърдо имам вяра, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи“, изяснява още Демерджиев, давайки недвусмислено да се разбере, че явно не е имал желание да става заместител на Бойко Рашков.

Според хора от близкото обграждане на Кирил Петков служебният правосъден министър е упорствал да оглави КПКОНПИ или най-малко едното от звената му след нейното делене. И явно е получавал очаквания, че това ще се случи, откакто наследява Янаки Стоилов, чийто заместител беше като длъжностен правосъден министър.

Внезапното му назначение за заместител на Рашков обаче явно изненадва и него, тъй като Демерджиев споделя в позицията за отхвърли си: „На 22.03.2022 година се появи информация, че съм назначен за заместник-министър на вътрешните работи на Република България“.

Явно без той да е дал единодушието си и даже без да знае и се е почувствал излъган от компанията на Просто Киро.

Това удостовери в деня, в който Демерджиев оповести отхвърли си, и самият Бойко Рашков.

„Колегата Демерджиев обаче там концепцията беше малко по-друга – той да поработи малко, да ни помогне в този под напрежение миг в този момент в министерството, след което концепцията беше за нещо друго. И защото за момента няма придвижване за това особеното, за което споделям, и по тази причина сътрудника Демерджиев отхвърли да встъпи в длъжност“, изясни вътрешният министър на конференция на 31 март.

Дори плъзнаха клюки, че Кирил Петков назначава Демерджиев в Министерство на вътрешните работи, тъй като желае да смени орезиления Бойко Рашков с него, а имотният крал заплашил Просто Кики с компромати и даже не пуснал пловдивския юрист в постройката на „б септември“. Тъй или другояче, министър председателят анулира заповедта за назначението на Демерджиев 2 дни, откакто той оповести отхвърли си да встъпи в служба – на 2 април.

От цялата тази неразбория към назначението на Демерджиев за заместител на Рашков и отхвърли му да заеме поста стават ясни няколко неща.

Първо, че служебният правосъден министър е спазарявал офанзивите си против Иван Гешев против вкусен пост, на който ще се усеща и самостоятелен от другите управляващи в страната, каквато е КПКОНПИ. А не да влезе в държавно управление, чиито дни даже с днешна дата към този момент са преброени.

Второ, че макар мощните възгласи за разделянето на КПКОНПИ от ръководещите, сега сякаш никой не бърза да го направи. И това въобще може да не се случи. А концепцията най евентуално е била обвързвана с натиска на властимащите върху Сотир Цацаров да освободи поста, както се пробват да създадат в този момент и с Иван Гешев.

Трето, че без значение дали Антикорупционната комисия ще бъде разграничена или не, Просто Киро и компания към този момент са си нагласили свои хора за челните позиции в нея.

При всички случаи Демерджиев е измамен да води обречената война с Гешев и в последна сметка е излъган от харвардските аферисти във властта.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР