Бившият шеф на спешната болница Н. И. Пирогов доц. Спас

...
Бившият шеф на спешната болница Н. И. Пирогов доц. Спас
Коментари Харесай

Бившият шеф на Пирогов: Споровете между медици трябва да се водят на професионално равнище

Бившият началник на незабавната болница " Н. И. Пирогов " доцент Спас Спасков разяснява в студиото на Нова телевизия новия връх със инфектираните за денонощие. Днес те са 11 181 души.

" Напълно е допустимо, и такова е упованието, разновидността " Омикрон " да направи по този начин, че по-малко хора да влизат в лечебните заведения – по този начин ще се натовари по-скоро доболничната помощ. Отварят се доста Коронавирус кабинети в клиниките. Там се обръща внимание както на дейните случаи, по този начин и на пациенти с постковид синдром ".

По отношение мнението на доцент Атанас Мангъров, изразено преди дни в ефира на Нова телевизия и след това опровергано от Министерство на здравеопазването, доцент Спасков счита, че тези разногласия сред медици би трябвало да се водят на професионално ниво – конференции и семинари. Те разколебават хората, които стартират да не имат вяра и на двете страни.

" Ваксинацията, за жалост, доста наподобява на застраховките ", съобщи доцентът и изясни:

" Единствените застраховки, при които имаме необятно покритие – това са наложителните – застраховка " Гражданска отговорност ". За разнообразни бедствия – наводнения, пожари и прочие, всеки си споделя " Мен няма да ме стигне, а в случай че се случи – страната ще ми помогне ".Междувременно Университетската болница в Стара Загора приема случаи освен от града, само че и от Ямбол и Сливен.

" Има приети в болница 84 индивида с Коронавирус зараза при нас като 8 от тях са деца. 80% от потенциалът на болничното заведение е цялостен – половината пациенти са интубирани. Случаите на Омикрон и Делта се покриват в една обща вълна. Очакваме пика след две седмици в нашата област. Има организация за откриване на нови кревати, само че въпреки всичко имаме лимит, който можем да достигнем ". Това съобщи доцент Георги Минков, който е зам.-директор на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " – Стара Загора. Той прикани Регионалните здравни инспекции да наблюдават за спазването на ограниченията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР