Бившият шеф на Пловдивската адвокатска колегия Стефан Левашки се гаври

...
Бившият шеф на Пловдивската адвокатска колегия Стефан Левашки се гаври
Коментари Харесай

ГАВРА: Адвокат Левашки от котилото на ДеБъ се подигра на „Прокурватурата“ заради Бойко Рашков

Бившият началник на Пловдивската адвокатска гилдия Стефан Левашки се гаври с прокуратурата в коментар във фейсбук във връзка конференцията на СГП през вчерашния ден, в която прокурорите оповестиха, че викат на разпит вътрешния министър Бойко Рашков на разпит. Защото давал изказвания, че знае къде са отишли парите от автомагистрала „ Хемус “.

Гавраджийският коментар на Левашки е под пост на видния колумнист на „ Дневник “ Радослав Бимбалов, някогашен член на халтурата „ Замунда банана бенд “, предава Breaking.bg.

В коментара си Левашки написа: „ Снежанка на прокурватурата-напомня ми на един анимационен нецензурен филм от моята младост “. Според него Снежанка е представителят на СГП Десислава Петрова, взела участие през вчерашния ден в брифинга.

Писанията на юриста внезапно опонират на адвокатската нравственос и уважението към институциите. Все отново Стефан Левашки с изключение на някогашен ръководител на Пловдивската адвокатска гилдия сега е и авариен член на Висшия адвокатски съвет. И е малко неуместно да назовава прокурор Снежанка. Независимо дали това му харесва или не. Стефан Левашки е изтъкнат последовател на Демократична България, дори бе претендент за общински консултант от партията на Христо Иванов в града под тепетата, само че на локалния избор през 2019 година получи едвам 200 гласа и не съумя да стане консултант.

Явно Пловдивската адвокатска гилдия е огромен „ почитател “ на прокуратурата. Защото досегашният длъжностен министър на правоъдието Иван Демерджиев, заменил на Левашки на поста началник на адвокатурата в града под тепетата, пишеше обидни постове при прехвърлянето на Бюрото по отбрана на очевидци от прокуратурата към отрасловото му министерство, като обещаваше „ подмиване “, „ бръснене “ и „ молитва “ за чиновниците на бюрото. Писанията на Стефан Левашки са и нарушавания на член 1 Ал. 2 т. 2, 3 и 4 от Етичния кодекс на юристите. Според него отговорностите на юриста не се изчерпват с осъществяването на главната му роля по отбрана на права и ползи на жители, а произтичат и от традициите на вековната специалност за почитание към останалите юридически специалности, да бъде образец за останалите членове на обществото, да отстоява висок морал и почтенност.

Какво се случва в тази ситуация? Високопоставен и влиятелен юрист назовава българската прокуратура “прокурватура “ и асоциира прокурорски представител с героиня във порно филм. С това насочва директна засегнатост към всяка една българска жена, която наподобява точно като жена, която упражнява една почтена специалност. С това един върховен юрист показва и прям сексизъм, предизвикан от политическа неприязън към едната страна в създалия се “конфликт “ – прокуратурата и политическа благосклонност към другата страна – доцент Рашков.

Ще реагират ли органите на адвокатурата, които другояче са много чувствителни към изявления на прокурори и не икономисват своите заявления против Главния прокурор? Тук е мястото и да попитаме по какъв начин биха реагирали юристите, Висшия адвокатски съвет и адвокатските колегии в страната в случай че върховен прокурор назова адвокатурата “адвокурватура “, а говорителката й героиня от порно филм?
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР