Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош бе изцяло оправдан по

...
Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош бе изцяло оправдан по
Коментари Харесай

Делото срещу Боршош: Беше загуба на време, да замълчим от уважение към правото

Бившият началник на НДК Мирослав Боршош бе напълно оневинен по, повдигнати му от прокуратурата. Нещо повече, съдията Стефан Милев даде да се разбере, че са дотолкоз несъстоятелни, че си е изгубил времето да ги изследва. За обвиняването за длъжностно заграбване даже сподели: " По-добре е да замълчим от почитание към правото ".

Той обаче призна за отговорен тогавашния заместител на Боршош Валентин Кръстев за това, че е заплашил чиновници и ги е принудил да подпишат документ, с който е било променено класирането на компании, взели участие в социална поръчка на НДК. Кръстев бе осъден с три години условно.

Беше загуба на време

Боршош имаше обвинявания в занемареност за голям брой покупко-продажби, измежду които контракти с адвокатско сдружение, контракти за лизинг на коли, за медийни услуги, за паспортизация на постройката на НДК и други. Той пое управлението на конгресния център преди дворецът да одобри семейството на българското европредседателство през 2018 година Тогава държавното управление изля милиони за поправки на постройката.

Нито едно от обвиняванията обаче не бе признато от арбитър Милев. По мотив твърдяното от прокуратурата нецелево разходване на 3,4 млн. лева магистратът сподели, че проучването му е било загуба на време. Изначално това обвиняване е било погрешно, тъй като прокуратурата е смятала отпуснатата от държавното управление сума за увеличение на капитала на НДК за целево заплащане, а това са напълно разнообразни неща.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР