Бившият шеф на Мосад заяви пред CNN, че не сме

...
Бившият шеф на Мосад заяви пред CNN, че не сме
Коментари Харесай

Бившият шеф на израелския Мосад: Нямахме представа за това, което се случва

Бившият началник на Мосад съобщи пред CNN, че " не сме имали никакво предизвестие и беше цялостна изненада, че войната избухна тази заран ".


Ефраим Халеви, някогашен началник на Мосад, израелската разследваща работа, съобщи пред Улф Блицър от CNN в събота, че бойците на Хамас са изстреляли хиляди ракети по Израел в събота.

" Броят на ракетите, които са изстреляли в границите на по-малко от 24 часа, е над 3000. Това е оттатък въображението от наша позиция и ние не знаехме, че разполагат с такова количество ракети, и сигурно не чакахме, че те ще бъдат толкоз ефикасни, колкото бяха през днешния ден ", сподели той.

Халеви съобщи също, че броят на ракетите, изстреляни от палестинските бойци в събота сутринта, " в никакъв случай не е виждал ". Той съобщи пред CNN, че това е " неповторима офанзива " и " първият път ", когато Газа е съумяла да " проникне надълбоко в Израел и да поеме надзор над селища ".

" " Като интервенция тя беше извънредно сполучлива, за жалост, мисля, че беше добре координирана ", сподели Халеви. "

Халеви съобщи, че подозира, че ракетите са били създадени в линията Газа, откакто са били " контрабандно импортирани по море ", и че Хамас " евентуално " е съумял да извърши " пробна подготовка ", без да разреши на израелските сили да разкрият проектите му.

" Не сме имали визия какво се случва ", сподели той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР