Бившият шеф на Криминална полиция в столичното 2-о РПУ Любомир

...
Бившият шеф на Криминална полиция в столичното 2-о РПУ Любомир
Коментари Харесай

Издирват с Интерпол бившия шеф на Криминална, помагал на Бирмите

Бившият началник на Криминална полиция в столичното 2-о РПУ Любомир Иванов се търси с алена бюлетина в Интерпол. Той е упрекнат задочно като член на незаконна група за произвеждане на незаконни цигари, ръководена от фамилията на Бирмите, научи “24 часа ".

Освен 49-годишния служител на реда, който е в неопределеност, се търсят още Евлоги Станоев-Голямата Бирма и синът му Георги Станоев-Малката Бирма. В ареста е Антон Станоев-Средната Бирма, който самичък се съобщи преди месец. На топло са още няколко души от по-ниските равнища на организацията, която е финансирала 4 незаконни заводи за цигари.

Разследващите имат задоволително данни, че някогашният служител на реда е помагал за закононарушенията на групата. Официално е чиновник на Министерство на вътрешните работи до юли 2016 година, само че през последните години няколко пъти е уволняван и преместван от работа в работа. 

Жоро Бирмата и татко му Евлоги също се търсят.

Името на Любомир Иванов попада за повторно във връзки със съмнителни предприемачи.

Преди 10 година беше задържан, след това съден и оневинен за теч на информация към доближени на Красимир Маринов-Големия Маргин.

Тогава в ГДБОП създават пловдивчанина Хованес Манукян и Христо Халваджиев за данъчни закононарушения и незаконна търговия с горива.

Двамата са в икономическата група на Маргините.

Над 30 души се подслушват поради огромното следствие. Оказва се обаче, че в Министерство на вътрешните работи има къртица. Засечен е диалог сред зам.-шефа на ГДБОП Иван Иванов и Хованес Манукян. Иванов му споделя, че скоро ще бъдат задържани. Информацията имал от Любомир Иванов, началник на Криминална полиция в столичното 2-о РПУ. Двамата съфамилници са задържани, както и началникът на Икономическа полиция в основната дирекция Георги Радков. По-късно Иван Иванов е наказан условно, Любомир Иванов е оневинен за оповестяване на класифицирана информация. Хованес Манукян и Христо Халваджиев въпреки всичко са арестувани, упрекнати и предадени на съд.

Военната прокуратура не съумява да потвърди обвиняванията против Любомир Иванов за теч на информация към хората на Маргините и той е оневинен през 2009 година По-късно е възобновен на работа в Министерство на вътрешните работи. Назначават го за началник на Икономическа полиция в 9-о РПУ в “Люлин ". През 2014 година го махат и оттова, тъй като постоянно отсъствал от работа без причина. Дори не му бил публикуван пропуск до постройката на дирекцията и никой не му възлагал задания. С това бил претрупан различен чиновник. Преместили го като шеф на бранш “Охранителна полиция " в провинцията, само че Иванов не се появявал и там.

Тогава го уволнили дисциплинарно Той обжалвал пред съда, само че през 2016 година и магистратите удостоверили заповедта на министъра за уволнението му. След това Любомир Иванов почнал да се занимава с бизнес. За последно е бил притежател на транспортна компания.

Разследването против Бирмите и някогашния криминалист от София продължава.

През юли бяха разрушени 4-те незаконни заводи за цигари в Тутракан, Сапарева баня и Горна Оряховица. Бяха задържани служащите и индивидът, който ги снабдявал с тютюн. Още тогава беше ясно, че ръководителите на групата не са арестувани.

След като делото беше преместено в спецпрокуратурата, проверяващите стигнаха до фамилията на Евлоги Станоев-Голямата Бирма.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР