Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев започна скоростно да събаря

...
Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев започна скоростно да събаря
Коментари Харесай

Ето как изчезва терасата на Пламен Георгиев

Бившият началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев стартира скоростно да събаря терасата си, съобщи БГНЕС. Това е едно от изискванията, които му беше сложено от премиера Бойко Борисов, с цел да отиде консул в Испания.

На 7 октомври някогашният антикорупционен началник и предстоящ консул Пламен Георгиев отдръпна жалбата си против община Слатина. С нея той оспорваше разпореждането за унищожаване на противозаконните постройки на терасата му.

Молбата на Георгиев бе подадена в Административния съд. Така на процедура бъдещият консул във Валенсия се съгласи със заключението, че съвсем 60 квадрата от навесите са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

Пламен Георгиев подаде оставка като началник на антикорупционната комисия в последния ден на юли 2019 година и още същия ден оставката му бе утвърдена от Народното събрание. Той изясни напускането на поста със абсурда с терасата на жилището му в София, върху която - съгласно Столична община, има издигнати противозаконни постройки. Проверка на Национална агенция за приходите посочила, че всичко към приходите и придобиването на парцела на Георгиев е чисто, разгласи тогава той.

В началото на август прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като прокурор в профилираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, взеха решение правосъдните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на профилираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

На 9 август 2019 година държавното управление назначи някогашния ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за общоприет консул на България в испанския град Валенсия, с решение, взето на закрито съвещание.

На 2 октомври Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) освободи Георгиев като прокурор с цялостно болшинство, само че в отсъствието на самия Георгиев и на основния прокурор Сотир Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР