Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун не е изненадан

...
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун не е изненадан
Коментари Харесай

Екълстоун предупреди, че новите двигатели ще се окажат скъпи и ненужни

Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун не е сюрпризиран от негодуванието, рецензиите и заканите от страна на конструкторите в шампионата във връзка с проекта за новите мотори след сезон 2020. Предложението естествено пристигна от новите притежатели Liberty Media, които са се заели да сменят посоката на спорта. Според проекта производителите ще би трябвало да се концентрират главно върху моторите с вътрешно горене, а оптималните обороти и дебита на бензина ще бъде повишен, което ще се отрази в интерес на мощността. Задвижващите единици ще станат по-шумни, по-евтини, само че и по-прости.

Според Бърни, който прекара към четири десетилетия във Формула 1, това обаче ще се окаже спомагателна инвестиция към към този момент одобрения проект на тимовете.

" Честно казано, мисля, че би трябвало или да подхващат нещо напълно друго, или да оставят нещата както са. Отборите трябваше да се съгласят с мен и Жан Тод преди три години, когато предлагахме повече гориво и искахме да увеличим оборотите. Само това бе нужно и продължава да бъде нужно ", показа Бърни.

" Те не трябваше да дават толкоз доста оферти, а да преценяват защо имат сили. Сигурен съм какво желаят да създадат и тъкмо там е казусът. Те само би трябвало да погледнат по какъв начин изглеждаше Формула 1, когато беше най-популярна. В момента шампионатът е супер – доста по-добре, в сравнение с беше. Чакахме за това положение четири години и в този момент в действителност има конкуренция, Ферари се разсъниха ", добави Бърни.

Екълстоун обърна внимание и на невижданите вложения на новите притежатели в реклама, поради която до известна степен шампионатът означи извънредно огромна загуба в последните месеци.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР