Бившият шампион в лека категория на UFC Чарлс Оливейра (33-9)

...
Бившият шампион в лека категория на UFC Чарлс Оливейра (33-9)
Коментари Харесай

Бивш шампион се завръща в супер UFC битка през май

Бившият първенец в лека категория на UFC Чарлс Оливейра (33-9) ще направи завръщането си в осмоъгълника против един от най-прогресиращите бойци в дивизията Бенеил Дариуш (22-4-1) на галавечерта UFC 288 на 7 май.

Въпреки че към момента няма публично оповестено място на събитието, няколко профилирани медии (Club de las MMA и MMA Junkie) потвърдиха за подписания контракт за дуела. Впоследствие и самият Оливейра се похвали за съглашението в обществените си мрежи, като очевидно те с Дариуш ще подгряват дълго чаканото завръщане на Хенри Сехудо против първенеца в категория “петел ” Алджамейн Стърлинг.

33-годишният Оливейра беше в серия от 11 победи и даже започваше да убеждава почитатели и експерти, че заслужава да бъде сравняван по великолепие с Хабиб Нурмагомедов. Той загуби купата си служебно, откакто не преодоля формалния кантар преди борбата си с Джъстин Гейджи, само че го надделя в нея.

След това бразилецът най-сетне беше надвит в осмоъгълника за вакантния пояс от Ислам Махачев на UFC 280.

33-годишният Дариуш пък не стопира да се развива от 2018-а насам и има осем следващи победи, в това число такива с прелиминарен свършек против Дрю Добър, Франк Камачо, Дракар Клозе и Скот Холцман. В последните си два дуела той завоюва със съдийско решение против Тони Фъргюсън и Матеус Гамрот.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР