Бившият съветник на Белия дом Ейми Поуп спечели оспорваната битка

...
Бившият съветник на Белия дом Ейми Поуп спечели оспорваната битка
Коментари Харесай

Кандидатът на САЩ надделя за шеф на агенцията на ООН за миграцията

Бившият консултант на Белия дом Ейми Поуп завоюва оспорваната борба за началник на организацията на Организация на обединените нации за миграцията, надделявайки в напрегната конкуренция против претендента на европейските страни, заяви Ройтерс.

Международната организация по миграция (МОМ) сподели, че Поуп ще стане първата жена, която ще управлява организацията, когато стартира петгодишния си мандат на 1 октомври.

Поуп, която беше заместник-генерален шеф за ръководство и промени в МОМ, си взе отпуск, с цел да води акция против шефа си Антонио Виторино, който е на поста от 2018 година

Папата написа в " Туитър ", че за нея е чест да бъде определена от 175-те страни, членуващи в организацията на Организация на обединените нации.

" Готова съм да работя с ВСИЧКИ наши държави-членки и световни сътрудници, с цел да отприщим опциите, предоставени от ефикасната, проведена и хуманна миграция ", написа тя.

През 2021 година Поуп беше старши консултант по въпросите на миграцията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който обществено поддържа нейната кандидатура.

" Като най-големият двустранен донор на МОМ, Съединените щати поддържат визията на госпожа Поуп и чакат с неспокойствие да работят с нея за използване на сериозно значимите промени, нужни за основаване на по-ефективна, приобщаваща МОМ ", се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представено от Ройтерс.

Повече от 100 милиона души са наложително разселени по света и МОМ се стреми да обезпечи хуманна и проведена миграция и се намесва, когато е належащо.

 Трикратно нарастване на мигрантите през Средиземно море тази година регистрира Трикратно нарастване на мигрантите през Средиземно море тази година регистрира " Фронтекс "

Виторино, някогашен еврокомисар, който е непосредствен до своя съотечественик, общоприет секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, посочи нарастването на годишния бюджет на организацията измежду своите триумфи.

Запитан за състезанието по-рано тази година, Виторино го разказа като невиждан. " Никога не се е случвало да имаме настоящ общоприет шеф, който да се конкурира с един от заместник-генералните. Нека го назовем иновация ", сподели Виторино пред публицисти през март.

По това време той сподели, че има поддръжката на Португалия, както и " мощното поощрение " на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР