Бившият руски шпионин Сергей Скрипал е бил редовен лектор в

...
Бившият руски шпионин Сергей Скрипал е бил редовен лектор в
Коментари Харесай

Гардиън: Сергей Скрипал е бил редовен лектор в САЩ и Европа по въпроси на разузнаването

Бившият съветски разузнавач Сергей Скрипал е бил постоянен преподавател в Съединените щати и Европа през последните 10 години по въпроси на разузнаването, заяви вестник " Гардиън ". Това може да е претекст за покушението против него и щерка му с " Новичок ", за което Лондон упреква Москва, добавя изданието.

" Гардиън " написа, че Сергей Скрипал е приказвал главно в университети, военни академии и други групи, проявяващи интерес към разузнаването. От английското държавно управление обаче побързаха да уточнят, че разкритието, че той е бил преподавател, сходно на доста други някогашни шпиони, нито изяснява, нито оправдава потреблението на нервнопаралитичния газ.

" Гардиън " обаче счита, че макар че оперативните знания на Сергей Скрипал са до 2004 година, когато бе аресуван в Русия, той въпреки всичко и на по-късен стадий е бил считан от Москва за опасност, заради дълбоките му знания за работата на съветското военно разузнаване. Според чешкото списание " Респект " Скрипал е посетил Прага през 2012 година и е имал полемика с чешкото разузнаване за шпионските способи на Кремъл. Служители на чешкото разузнаване по-късно най-малко един път са се срещнали със Срипал във Англия, твърди " Респект ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР