Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза днес, че Москва ще

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза днес, че Москва ще
Коментари Харесай

Русия: Ще победим в Украйна, а после ние ще определим условията за мир

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели през днешния ден, че Москва ще победи в Украйна и ще дефинира изискванията за бъдещо спокойно съглашение с Киев, съобщи Ройтерс.

" Русия ще реализира всичките си цели. Ще има мир – по нашите условия ", съобщи в Телеграм Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия. Бившият водач, който в миналото беше считан на Запад за вероятен сътрудник, става все по-твърдолинеен и прям в рецензиите си към Запада, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари, отбелязва организацията.

Руските сили продължиха през последните часове да нанасят удари по градове в цяла Украйна - интензивно обстрелваха Суми на север, нападнаха с касетъчни бомби Николаев и нанесоха ракетен удар против Одеса на юг, оповестиха през днешния ден украинските управляващи, представени от Ройтерс.

След като при започване на нашествието си не съумя да превземе Киев, Русия мина към акция на разрушителни бомбардировки, с цел да укрепи и разшири контрола си върху територии в Южна и Източна Украйна. Украйна твърди, че Русия е интензифицирала ударите от огромно разстояние против цели, намиращи се надалеч от фронта, убивайки огромен брой цивилни. Москва твърди, че взема на прицел единствено военни цели.

При съветски ракетен удар в Одеса бяха ранени минимум четирима души, има разрушени и запалени здания, сподели в Телеграм представителят на локалната администрация Олексий Мацулевич. Руските сили нападнаха през вчерашния ден Николаев с касетъчни бомби, раниха минимум двама души и предизвикаха вреди на прозорци и покриви на жилищни здания, написа в обществените мрежи кметът на града Олександър Сенкевич.

Повече от 150 мини и снаряди бяха изстреляни по Сумска област, сподели в Телеграм ръководителят на локалната военна администрация Дмитро Живицки. " Те стрелят с минохвъргачки, оръдия и ракетна артилерия. Руснаците откриха огън и с картечници и гранатомети ", сподели той. Руските войски се пробваха безрезултатно да напреднат към град Авдеевка, северно от Донецк, съобщи през днешния ден ръководителят на военната администрация на града Виталий Барабаш. Той добави, че украинските сили са отблъснали съветските войски, които нападат от няколко дни и понасят основни загуби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР