Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин в социалната мрежа говори

...
Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин в социалната мрежа говори
Коментари Харесай

Русия изправя уникален робот срещу танковете Abrams и Leopard ВИДЕО

Бившият началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин в обществената мрежа приказва за творби в Русия военен робот, който е кадърен да поразява съвременни танкове, като M1 Abrams и Leopard 2. Скоро четири " Маркера " ще бъдат изпратени в зоната на НВО в Украйна. Функцията на военната техника ще бъде способността да открива и унищожава тежка техника на Въоръжените сили на Украйна.

Според Рогозин с началото на доставката на танковете „ Абрамс “ и „ Леопард “ „ Маркер “ ще получи уместно електронно изображение и ще може автоматизирано да поразява съперника с противотанкови ракети.

За задачата се употребява електронен азбучник с изображения на цели, който е вграден в системата. Освен това роботът вижда цели както в стандартен, по този начин и в инфрачервен диапазон.



Както съобщава РИА Новости, по думите му, „ Маркер “ е в положение да пресметна оборудването на врага и да вземе решение за унищожаването на врага. Всички тези умения на роботите, пристигнали на мястото, първо ще бъдат тествани на полигона, а по-късно ще се организира „ обработка “ в бойни условия.

Известно е, че тежестта на " Маркера " е съвсем 3 тона. Вграденият изкуствен интелект на машината й оказва помощ да се движи и разпознава обекти без човешка интервенция.

Също по този начин машината е оборудвана с въртящ се военен модул - придружавайки задачата, той може да се върти на 540 градуса в секунда, както и да инсталира противокорабни ракети, картечници и гранатомети.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР