Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп за президентските

...
Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп за президентските
Коментари Харесай

Нови разкрития за бившия шеф на кампанията на Тръмп

Бившият началник на предизборната акция на Доналд Тръмп за президентските избори Пол Манафорт е обменял през 2016 година данни от социологически изследвания с руснак, за който се твърди, че има връзки с съветското разузнаване.

Това излиза наяве от оповестени през днешния ден правосъдни документи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Специалният прокурор Робърт Мълър, претрупан със задачата да откри дали е имало съглашателство сред съветски представители и предизборния щаб на Тръмп, упрекна на 7 декември Манафорт, че е излъгал федералната полиция ФБР, макар съглашението да сътрудничи на следствието. Прокурорът го упрекна, че е излъгал за контактите си със собствен някогашен съучастник, руснака Константин Килимник, за който Съединени американски щати подозират, че има връзки с съветското разузнаване.

В документите, импортирани в отбрана на техния клиент, юристите на 69-годишния Манафорт настояват, че той не може да си спомни всички диалози, които е водил през 2016 година. "Същият мотив важи и за изказванието, съгласно което Манафорт е излъгал за обмена на информация с Килимник за социологически изследвания, свързани с кандидат-президентската акция през 2016 година ", споделя отбраната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР