Бившият ръководител на отдела за инвестиции в рисков капитал и

...
Бившият ръководител на отдела за инвестиции в рисков капитал и
Коментари Харесай

Бивш ръководител на фонд на Binance иска да набере $100 милиона за криптофонд

Бившият началник на отдела за вложения в рисков капитал и придобивания в Binance Holdings Ltd. започва нов крипто венчър фонд, наименуван Cypher Capital.

Бил Циан възнамерява да набере над $100 милиона посредством фонда, който ще се насочи към поддръжката на започващи компании (стартъпи), фокусирани върху Web3 и децентрализирания интернет, задвижвани от блокчейн технологията.

Циан счита, че едно от най-големите провокации пред крипто промишлеността е лимитираният растеж на потребителите, което той изяснява с преобладаващото потребление на криптовалутата за търговия или хазарт.

За да се оправи с този проблем, Cypher Capital насочва вложенията си към планове, които могат да привлекат повече от почти 5 милиарда консуматори на интернет и обществени медии към Web3 екосистемата.

Циан има вяра, че тази капиталова теза може да способства за макроприемането на криптовалутите в международен мащаб.


 


Cypher Capital нае Илейн Лиу, някогашен изпълнителен шеф в Tencent, с цел да поддържа напъните за разширение на активността си в Обединените Арабски Емирства (ОАЕ).

ОАЕ се обрисува като център за крипто бранша, защото юрисдикции като Съединени американски щати стягат регулациите след миналогодишните кавги, в това число срутва на FTX и правосъдните дейности против създателя Сам Банкман-Фрийд, както и проблемите с множеството крипто заемодатели.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР