Бившият ръководител на МВР-Раковски е признат за виновен в искането

...
Бившият ръководител на МВР-Раковски е признат за виновен в искането
Коментари Харесай

5 години затвор за бившия шеф на полицията в Раковски

Бившият началник на МВР-Раковски е приет за отговорен в настояването и вземането на рушвет в размер на 10 000 евро в съучастничество с трима служители на реда

Апелативният съд в Пловдив удостовери наказванията на някогашния шеф на полицията в Раковски Георги Илиев и неговите четирима съучастници. Магистратите признаха за отговорен и поддържаха решението на първата инстанция, съгласно което полицейският шеф получава 5 години затвор, санкция в размер на 5 000 лв., както и право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от 6 години.

Разузнавач от Криминална полиция и служител на реда от Общинска полиция пък ще лежат по 6 години в пандиза, а други двама забъркани някогашни служители на реда - надлежно по 3 години условно и на 4 години ефикасен затвор.

Илиев бе арестуван, защото прибрал 20 000 лв. рушвет от търговец на цигари без бандерол, след което дал част от тях на двамата оперативни служащи, които бяха арестувани с него, стана ясно от обвиняването тогава. Заради това закононарушение Илиев първо бе отхвърлен от поста си, а по-късно и уволнен. Именно заповедта за уволнението си той апелира пред Административния съд, като аргументът му бе изтекла отминалост.

Решението на Апелативния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР