Бивш шеф на контраразузнаването на ФБР преговаря да се признае за виновен за работата, която е извършил за руския олигарх

...
Бившият ръководител на контраразузнаването в офиса на ФБР в Ню
Коментари Харесай

Бившият ръководител на контраразузнаването в офиса на ФБР в Ню Йорк преговаря да се признае за виновен по обвинения, свързани с работа, за която се твърди, че е вършил за санкциониран руски олигарх, след като е напуснал правителството, съгласно съдебно разпореждане.

Чарлз Макгонигал беше посочен по-рано тази година по обвинения, включително нарушаване на американски санкции, заговор и пране на пари за работа през 2021 г. с руския олигарх Олег Дерипаска, който беше санкциониран за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. Същия ден Макгонигъл беше обвинен в отделно дело във Вашингтон за укриване на 225 000 долара, получени от бивш служител на албанското разузнаване.

Съдия Дженифър Риърдън, която наблюдава делото в Ню Йорк, издаде заповед в понеделник, в която се посочва, че тя е била информирана, че той „може да пожелае да промени обвинението“. Съдията насрочи процедура за признаване на вината за следващата седмица.

Що се отнася до случая с Албания, миналата седмица на съдебно заседание във Вашингтон, адвокатът на Макгонигал Сет ДюШарм каза на съдията, който наблюдава този случай, че има „достоен шанс случаят да бъде решен“, без да се налага да се стига до съд и че трябва да знаят със сигурност точно след Деня на труда.

Макгонигал, който е един от най-високопоставените бивши служители на ФБР, обвинени в престъпление, се призна за невинен и по двете обвинения.

Не бяха включени повече подробности в кратката съдебна заповед, определяща производството по признаване на вината. Може да бъде пренасрочено, ако не се случи промяна на правното основание.

DuCharme не може да бъде намерен веднага за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР