Бившият прокурор на Крим Наталия Поклонская, която вчера бе освободена

...
Бившият прокурор на Крим Наталия Поклонская, която вчера бе освободена
Коментари Харесай

Уволнената от Россътрудничество Наталия Поклонская става съветник на главния прокурор на РФ

Бившият прокурор на Крим Наталия Поклонская, която през вчерашния ден бе освободена с декрет на президента Владимир Путин от поста зам.-ръководител на Россътрудничество, разгласи новата си месторабота, оповестяват съветските медии.

" Днес бях назначена на длъжността консултант на Генералния прокурор на Руската федерация Игор Краснов. Знам, че ще има доста положителни пожелания от доста хора - авансово благодаря за поддръжката. Спирам моите страници в обществените мрежи и всякаква обществена активност. Вече ще се занимавам с осъществяване на поставените ми от Генералния прокурор задания в сходство с федералния закон за прокуратурата ", написа Поклонская в Telegram.

" За представителите на медиите оповестявам, че за мнения би трябвало да се обръщат към пресслужбата на Генералната прокуратура ", написа още Поклонская.

Вчера, след известието за уволнението на Поклонская, редица украински и западни медии побързаха да оповестят, че тя е отстранена от поста в Россътрудничество (Агенция за делата в Оперативно-наблюдателно дело, руснаците, живеещи в чужбина и за интернационално филантропично сътредничество) поради несъгласието си с войната в Украйна.

А от Агенцията благодариха на Наталия Поклонская и ѝ пожелаха триумфи на новото занятие.

" За времето на работата си Наталия Владимировна се прояви като смел и ефикасен герой за правата на нашите съотечественици, занимаваше се с правизащитна работа, организираше доставките на филантропична помощ в освободените региони на Украйна, направи извънредно доста за връщането на наши военнопленници вкъщи ", акцентираха от Россътрудничество в известие в Telegram.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР