Бившият президент на Украйна , който сега е депутат от

...
Бившият президент на Украйна , който сега е депутат от
Коментари Харесай

Порошенко успя да излезе в чужбина след два неуспешни опита и обръщение към Зеленски


Бившият президент на Украйна, който в този момент е народен представител от Върховната рада, е съумял да излезе в чужбина от трети опит след два несполучливи опита. Това заяви през днешния ден източник от силовите структури, приказвал пред изданието „ Украинска истина “.

Според него Порошенко към този момент е минал през днешния ден границата с Полша, откакто предните два пъти му е било отказано заради неуредици с документите, съобщи организация УНИАН.

По думите на Порошенко той подхваща пътуването за да взе участие в конгрес и среща на върха на Европейската национална партия (ЕНП) и даже е получил публична покана за събитието.

Той назова предходните си два опита да напусне страната „ нелегално осуетени “ и изрази вяра, че този път ще успее.

Порошенко е " пуснат в Нидерландия ", защото управляващите са разбрали, че неоснователната възбрана да минава границата е в жестоко несъгласие с заявената от Киев европейска интеграция, разяснява във Facebook депутатът Володимир Ариев от партията на някогашния президент " Европейска взаимност ", представен на уеб страницата zn.ua.

Вчера Порошенко се обърна посредством Facebook към президента на Украйна Володимир Зеленски. Той напомни, че на 27 и 28 май е било „ безусловно нелегално осуетено “ присъединяване му като член на публична парламентарна делегация в Парламентарната асамблея на НАТО във Вилнюс, и изрази вяра, че „ изводите са направени и този път никой към този момент няма да попречва заминаването ми за Ротердам “, където е форумът на ЕНП.

Украинското правораздаване е образувало против Порошенко наказателно дело, обвързвано с доставка на въглища от сепаратистки Донбас през 2014-2015 година

Той е упрекнат във финансиране на тероризма, държавна измяна и основаване на терористична организация. Заплашва го присъда до 15 години затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР