Бившият президент на УЕФА Мишел Платини смята, че въвеждането на

...
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини смята, че въвеждането на
Коментари Харесай

Платини: Все още смятам, че VAR пречи на футбола

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини счита, че въвеждането на финансовия феърплей е избавило редица клубове от банкрут изключително с пандемията от COVID-19. Французинът изрично се изрече срещу системата VAR.

Той също по този начин продължава да твърди, че възбраната му да работи във футбола, която той получи през 2016 година след обвинявания за корупция, е несправедлива.

" Участвам в най-важната и праведна борба в моя живот. Забраната ми бе голяма неправда и ще печеля тази война “, съобщи Платини.

„ Ако не ме желаят, тогава да не гласоподават за мен, само че не да ме упрекват в корупция. Това е нещо, което в никакъв случай няма да простя “, добави той.

" Въпросът за Манчестър Сити не беше за финансовия феърплей, а по-скоро за дисциплинарни въпроси, защото те не оповестиха по какъв начин стоят нещата. Създадохме финансовия феърплей, с цел да понижим клубните задължения и те в реалност спаднаха, което е доста добра вест, тъй като откакто удари пандемията от COVID-19, доста от тимовете щяха да банкрутират “, твърди Платини.

" Все още настоявам, че VAR е неприятна концепция, тъй като не е част от нашата философия, а точно, че грешките са част от футболната игра. Може системата да е отстранила няколко казуса, само че е основала други. Ако бъде употребена за засади е добре, защото те са доста сложни за различаване, само че няма потребност VAR да се употребява за тълкуването на нарушаванията. Това би трябвало да го взема решение съдията. Не бих въвел VAR. Щях да направя всичко, с цел да покажа на хората, че това е неточност. Футболът е спорт за почитателите, няма потребност от малкия екран “, сподели още французинът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР