Бившият президент на УЕФА Мишел Платини бе арестуван в Париж

...
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини бе арестуван в Париж
Коментари Харесай

Арестуваха в Париж Мишел Платини

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини бе задържан в Париж тази заран по съмнения в корупция по отношение на присъждането на семейството на Световното състезание през 2022-ра година на Катар, оповестява " Льо Монд ". 63-годишният Платини е бил арестуван по време на акция, която е част от следствие на процеса на избор на хазаин за Мондиал 2022.

Катар получи правото да одобри Световното състезание след гласоподаване на Изпълнителния комитет на ФИФА в края на 2010-та година, като победи кандидатурите на Съединени американски щати, Южна Корея, Япония и Австралия.

Изборът на ФИФА провокира много рецензии от медии и специалисти и бе избран като " високорисков ", като още в дните след решението на ФИФА имаше обвинявания в приемане на подкупи от страна на членовете на Изпълкома.

Заради високите температури в Катар се взе и невижданото решение Световното състезание да се организира през декември, което значи, че всички шампионати в Европа ще бъдат прекратени за повече от месец в края на 2022-ра година. Катар също по този начин е и най-малката по територия страна, която ще бъде хазаин на Мондиал, като е три пъти по-малка от Швейцария, която одобри шампионата през 1954-та година.

Това не са първите проблеми на трикратния притежател на Златната топка със закона, като сега той изтърпява четиригодишна възбрана за присъединяване и посещаване на всевъзможни футболни действия, откакто бе разгласен за отговорен за приемането на нерегламентиран хонорар на стойност 2 милиона швейцарски франка от страна на някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР