Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп произнесе реч на конгреса

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп произнесе реч на конгреса
Коментари Харесай

Тръмп поиска Китай да плати 10 трилиона долара на света заради COVID-19

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп произнесе тирада на конгреса на Републиканската партия в щата Северна Каролина, в която насочи остри нападки към основния специалист по заразни заболявания лекар Антъни Фаучи, съобщи Ройтерс.
Освен това изиска репарации от Китай и загатна, че може да се кандидатира още веднъж за президент на страната през 2024 година.
Тръмп се причисли към републиканските политици, критикуващи Фаучи за апела му към американците да носят маски, с цел да се защищават от ковид. Освен това специалистът се е отнасял скептично към теорията, че вирусът е бил основан в лаборатория в китайския град Ухан.Фаучи "не е огромен лекар, само че е огромен популяризатор ", съобщи Тръмп, визирайки честите появи на доктора по малките екрани. "Но той бъркаше по съвсем всеки въпрос, и сбърка и за Ухан и лабораторията ", акцентира експрезидентът.
Произходът на ковид остава мощно оспорвана тематика, която се изследва и от разследващи организации на Съединени американски щати. Стратегията на Тръмп за битка с епидемията, при която починаха близо 600 000 души в Съединени американски щати и самият той се болести от заболяването, стана един от факторите за загубата му на изборите през 2020 година, напомня Ройтерс.
Освен това експрезидентът прикани Пекин да заплати 10 трилиона $ репарации на Съединени американски щати и света поради метода си към битката против вируса и добави, че страните би трябвало да откажат да заплащат задълженията си към Китай.
Експрезидентът добави, че решението на нюйоркската прокуратура да стартира наказателно следствие против него е следващият опит на демократите да му навредят след два опита за импийчмънт. "Това беше петгодишен лов на вещици, машинация след машинация ", съобщи той. "Няма да спрат преди ноември 2024 година ".
Тръмп загатна, че може да се кандидатира още веднъж за президент през 2024-а, като съобщи, че чака с неспокойствие тази година.
Експрезидентът даде обещание да поддържа републиканци на изборите за членове на Конгреса следващата година и разгласи поддръжката си за члена на Камарата на представителите Тед Бъд, който се кандидатира за място в Сената.
"Оцеляването на Америка зависи от нашата дарба да изберем републиканци на всяко ниво, започвайки от изборите в средата на мандата следващата година ", акцентира Тръмп, като прикани републиканците да гласоподават за претенденти, споделящи неговите полезности, съобщи Асошиейтед прес.
Експрезидентът порица администрацията на президента Джо Байдън, като я дефинира като "най-радикалната лява администрация в историята ". "Докато се събираме довечера, страната ни бива разрушавана пред очите ни ", добави той.
Тръмп добави, че севернокорейският водач Ким Чен-ун не желае да беседва с Байдън и акцентира, че когато той е станал президент през 2017 година, Вашингтон и Пхенян са били на прага на нуклеарна война. "Но аз стопирах това и се разбрах с Ким Чен-ун ", съобщи експрезидентът, представен от ТАСС.
Той порица Байдън и за обстоятелството, че е престанал да пречи на строителството на Северен поток-2.
Това е първата от предстоящата серия от речи, които Тръмп възнамерява да произнесе това лято. Предвид, че беше изключен от обществените мрежи, той се надява да употребява сходни събития, с цел да поддържа известността си преди допустима бъдеща кандидатура, отбелязва АП.
Съветниците му към този момент обмислят идващите му появи в Охайо, Флорида, Алабама и Джорджия, на които той ще поддържа претендентите на републиканците за изборите следващата година и ще се опита да насърчи гласоподавателите да гласоподават.
На конгреса на републиканците Тръмп добави, че не е изключително заинтересуван да се върне във Фейсбук. По-рано обществената мрежа съобщи, че може да му разреши да се завърне след две години, напомня ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР