Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини анкетната комисия в

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини анкетната комисия в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Искат да ме спрат със съд от надпреварата за Белия дом

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна анкетната комисия в Камарата на представителите, която проверява смъртоносния взлом на Капитолия, че желае да му попречи да се кандидатира още веднъж за поста на изборите през 2024 година, съобщи Франс прес.

Няколко часа по-рано комисията предложи да бъдат повдигнати редица обвинявания на Тръмп.

" Всички тези истории, целящи да бъда съден, са, сходно на процеса по импийчмънт, привързан опит да бъдем отстранени, аз и Републиканската партия, от конкуренцията за Белия дом ", реагира някогашният президент на Съединени американски щати в своята обществена мрежа " Трут соушъл ".

Ако бъде съден и приет за отговорен, Тръмп няма да има право да се кандидатира на президентските избори през 2024 година

Анкетната комисия в американската Камара на представителите за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година предложи федералните прокурори да издигнат на някогашния президент Доналд Тръмп обвинявания в бунт.

Специалната комисия, управлявана от демократите, изиска от министерството на правораздаването да повдигне обвинявания против някогашния президент републиканец, в това число за възпрепятстване на публична процедура в Конгреса, скрит план за машинация против Съединени американски щати и за бунт. Искането не е задължаващо, само че може да усили натиска върху прокурорите, които правят голям брой следствия против Тръмп, да подхващат дейности, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР