Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп многократно е представял неверни

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп многократно е представял неверни
Коментари Харесай

Тръмп е извършвал измамни оценки на активите на бизнеса си

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп " неведнъж " е представял погрешни данни за благосъстоянието си пред банки и застрахователи. Това постанови арбитър в щата Ню Йорк , заяви Ройтерс.

Това е довело до доста надценяване на активите на компанията на Тръмп, което е значимо при подписване на покупко-продажби и обезпечаване на финансиране.

Решението на арбитър Артър Енгорън е по гражданското дело, заведено от основната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс . То е точно за нелегално раздуване на активите на компанията и ще влезе в съда идващия понеделник.

Очаква се решението да улесни Джеймс да изиска обезщетение от Тръмп поради неговите дейности.

Във вторник юрист от екипа на Летиша Джеймс показа документи, които демонстрират, че Тръмп е завишавал оценките на парцелите си.

В отговор на това юристът му отбрани тезата, че това демонстрира, че Тръмп е " капиталов талант " и " занаятчия в намирането на стойност там, където другите не виждат нищо ".

След решението, че Тръмп фактически е правил измами, част от лицензите за работа на компанията му в Ню Йорк ще бъдат отнети. Освен това арбитър Енгорън предложи да бъдат назначени самостоятелни наблюдаващи, които да управляват бизнеса му.

" Документите тук явно съдържат лъжливи оценки, които обвинените са употребявали в бизнеса ", написа Ерногън.

Решението на съдията няма да докара до провал на компанията на Тръмп, само че може да отнеме контрола ѝ върху знакови нюйоркски парцели като " Тръмп Тауър ".

Адвокатите на Тръмп нарекоха решението на съдията " правосъдна неточност ". Самият Тръмп го дефинира като " лов на вещици ".

Делото в Ню Йорк за финансови измами е единствено една от няколкото правосъдни борби, които Тръмп води. Същевременно той към този момент разгласи, че ще се бори на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година

Преди това той ще би трябвало да се яви в съда и по четири наказателни каузи в щатите. Тръмп е първият някогашен президент на Съединени американски щати, изправен пред наказателни обвинявания.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР