Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, избран от Консервативната републиканска

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, избран от Консервативната републиканска
Коментари Харесай

Тръмп обяви стартирането на собствена социална мрежа

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, определен от Консервативната републиканска партия, скоро ще стартира своя кръстоносен поход за независимост на словото. Старшият консултант на Тръмп Джейсън Милър съобщи, че 45-ият президент на Съединени американски щати възнамерява да се върне в обществените мрежи, като това ще се случи през идващите 2-3 месеца. По-любопитното обаче е по какъв начин ще се случи това. Тръмп планирада пусне лична обществена платформа.

Политикът не посочи параметрите и точния миг за старта на обществената мрежа на Тръмп, само че означи, че това събитие " ще промени изцяло разпоредбите на играта ". От щаба на някогашния президент също отхвърлиха да разясняват проектите на Тръмп да сътвори своя лична обществена платформа.

Скандалното блокиране на акаунта на някогашния президент на Съединени американски щати в известни обществени мрежи се окачествява, като повратната точка в битката за президенския пост през 2020 година Тогава последователите на Тръмп направиха краткосрочно завладяване на Капитолия, а обществените мрежи окачествиха този акт, като разследване от апели за принуждение и всеобщи митинги в туитовете на настоящия президент.

Събитията от януари 2021 година доведоха до промяна на акцентите във вътрешната политика на Съединени американски щати. Демократическата партия и предприемачите в обществените медии упорстват за по-строга цензура, до момента в който консервативните републиканци се оказаха в непозната роля като борци за независимост на словото.

Спорната непрекъсната възбрана на президента Тръмп за влизане и потребление на Twitter и последващите забрани от други обществени мрежи като Фейсбук, Instagram Snapchat и стрийминг платформата Twitch в дълготраен проект ще доведат до преосмисляне на нормите за цензура и границите на свободата на словото освен в Съединени американски щати, само че по целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР