Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и настоящият държавен глава

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и настоящият държавен глава
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън са с изравнени шансове за надпреварата през 2024 г., показва допитване

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и актуалният държавен глава Джо Байдън са с изравнени шансове за Белия дом през 2024 година, разкри ново изследване.

Въпреки задълбочаващите се проблеми на Тръмп с правораздаването, гласоподавателите са разграничени поравно в желанията си с 43% поддръжка за всеки от двамата претенденти. Такива са резултатите от ново, оповестено през днешния ден изследване на Сиена колидж в. „ Ню Йорк таймс “.

Добра вест за демократите е, че 14-те % от интервюираните, които не поддържат нито един от претендентите, наподобява много мощно клонят към Байдън.

Президентът получава преднина от 2% в изследването, като се вземат поради по този начин наречените „ нехаресващи и двамата “ гласоподаватели и това за кого са дали гласа си предходния път. Байдън има преимущество и в случай че допитването бъде лимитирано единствено до тези, които фактически са дали своят вот през 2020 година или 2022 година

През 2020 година, Байдън изпревари Тръмп с 4,5%, или към 7 милиона гласа. Но тази победа при националния избор се трансформира в оскъдна преднина в щати като Уисконсин, Аризона, Пенсилвания и Джорджия, които изковаха надделяването му в изборната гилдия.

Проучването демонстрира, че Байдън консолидира поддръжка измежду демократите, доста от които преди се надяваха, че той ще съобщи щафетата на по-млад, по-динамичен претендент.

Друг знак за евентуален позитивен резултат за Байдън е, че младите гласоподаватели, които преобладаващо поддържат демократични възгледи по въпроси като правото на аборт, към момента се двоумят кого да поддържат.

Тръмп, въпреки това, резервира трайно положителни резултати, макар че стана първият някогашен президент, на който са повдигнати обвинявания.

Проучването демонстрира, че на практика няма спад измежду гласоподавателите, които са го подкрепили през 2020 година, а спадът измежду републиканците е доста дребен. Това приказва, че няма никакви последствия от наказателните каузи против Тръмп, които той осмива като партиен лов на вещици.

Бившият президент е запазил поддръжката си измежду белите мъже гласоподаватели без висше обучение, като в същото време е подобрил с малко и представянето си измежду гласоподавателите с ниски приходи и малцинствата, изключително латиноамериканците, демонстрира изследването.

Проучването също по този начин разкри, че Байдън има напълно дребна преднина от 41% против 38% измежду латиноамериканците, число, което би представлявало трагичен спад спрямо разликата от почти 2:1, с която Байдън завоюва през 2020 година

Това може да е насърчителен знак за Байдън, защото анализаторите считат, че множеството от тези гласоподаватели в последна сметка ще поддържат Демократическата партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР