Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше изслушан в съд

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше изслушан в съд
Коментари Харесай

Тръмп: Убеден съм , че съдията ще отсъди против мен

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше изслушан в съд в Ню Йорк по делото против него за машинация при оценката на активите му, оповестиха организациите. Заведеният против милиардера цивилен иск заплашва да отслаби бизнес империята му в региона на търговията с недвижими парцели, която на процедура го направи прочут.

Обвинението против Тръмп е, че той съзнателно е раздул цената на притежавани от него парцели за финансово облагодетелстване, като то се базира на оценка, направена по искане на щатската прокуратура в Ню Йорк. В правосъдната зала някогашният президент се отбрани, заявявайки, че съдържащите се в желае оценки на парцелите му са неточни.

" Те (имотите) просто не са били основна част в процеса на взимане на решение от банката и имаме намерение да го разбираем в хода на делото, това безумно дело ", сподели Тръмп в отговорите си, до момента в който беше разпитван от щатския прокурор Кевин Уолъс.

Съдия Артър Енгорън към този момент постанови, че оценките на противоречивите парцели, които някогашният президент е оповестил, са били манипулирани. Според прокуратурата това завишаване на цената е спечелило на Тръмп заем в размер на 100 милиона $ и по непозволен метод е нараснало благосъстоянието му на два милиарда $.

Той неведнъж е определял делото като политически " лов на вещици ". Днес Тръмп разкритикува в обществените мрежи Енгорън и основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, а в правосъдната зала съобщи, че задачата на този развой е да се попречи на кандидатурата му за президентските избори през 2024 година. " Това е политическа война, или по-скоро политико-съдебна война ", сподели той на влизане в залата.

Джеймс се опълчи на тези изявления. " В края на краищата единственото, което има значение, са обстоятелствата и числата. Числата, скъпи другари, не лъжат ", съобщи тя пред постройката на съда.

Недоволството на Тръмп продължи и когато към този момент беше заел мястото си на свидетелската пейка. От нея той упрекна правосъдните управляващи, че откогато е спечелил президентските избори през 2016 година, те безпочвено са сложили бизнеса му под наблюдаване с лупа.

" Убеден съм, че съдията ще отсъди срещу мен, тъй като той постоянно отсъжда срещу мен ", сподели републиканецът милиардер.

Енгорън прикани Тръмп да не се отклонява от процедурата по даването на показания.

" Можете да ме нападате, можете да вършиме каквото си желаете, само че апелирам просто отговорете на въпроса ", обърна се той към някогашния президент.

За разлика от другите четири каузи против любимеца за президентската номинация на републиканците за изборите следващата година това, по което през днешния ден даде показания, не крие заплаха за него да влезе в пандиза в миг, когато се пробва да се върне в Белия дом.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР