Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Тръмп пристигна в Шотландия, за да посети свои голф игрища

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския дойде в Шотландия, с цел да посети за малко своите голф стадиони в английската провинция, оповестиха Ройтерс и ДПА.

След това Тръмп ще отиде в Република Ирландия, където също има голф игрище.

Предишният американски президент, който има фамилни корени на остров Люис, в северозападната част на Шотландия, има две голф стадиони в английската провинция - северно от Абърдийн и в курорта Търнбъри, на юг от Глазгоу. Тръмп има и голф курорта Дунбег в Западна Ирландия. 



" Прекрасно е да си вкъщи ", сподели Тръмп пред публицистите, които се бяха събрали на летището на Абърдийн, където той дойде през днешния ден. " Това беше домът на майка ми ", добави той.

Вчера Тръмп, който през ноември разгласи, че ще се кандидатира на президентските избори в Съединените щати през ноември следващата година, разгласи, че е на път, с цел да " види и инспектира " парцелите си в Шотландия и Ирландия. " Ще се срещнем с доста прелестни другари и ще отворим ново и необикновено второ голф игрище в Абърдийн. Много вълнуващо ", написа 76-годишният някогашен президент на Съединени американски щати в обществената си платформа " Трут соушъл " ( " Truth Social " ).

Американският милиардер отпътува за чужбина броени седмици откакто съд в Ню Йорк му повдигна обвинявания в 34 закононарушения по отношение на хипотетичното заплащане на 130 000 $ на порнозвезда по време на сполучливата му кандидат-президентска акция през 2016 година Тръмп не се призна за отговорен по нито едно от тях.

Данъчните заявления, оповестени през февруари, демонстрират, че двете шотландски голф стадиони са изгубили 4,4 милиона $ през 2021 г. 



Попитан предходната седмица дали ще се срещне с Тръмп, новият първи министър на Шотландия Хамза Юсаф съобщи, че ще му бъде мъчно да се срещне с него, без да изрази безпокойствие във връзка със противоречиви изявления за мюсюлманите, които предходният американски президент нееднократно е правил, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР