Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, по време на чието

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, по време на чието
Коментари Харесай

След 12 г. Блатер съжалява за решението: Световното по футбол в Катар беше грешка

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, по време на чието ръководство през 2010 година бе решено Катар да бъде хазаин на международното състезание през 2022 година, сподели пред " Тагес Анцайгер ", че това е било неточност и управлението на международната футболна централа е направило неприятен избор.

Още при оповестяването на избора на Катар се появи всеобщо неодобрение във футболните среди и измежду почитателите поради подозрения за корупция, нарушение на човешките права и други нередности, свързани с арабската страна. Блатер, който ръководи ФИФА в продължение на 17 години, бе оневинен от съда в Швейцария през юни тази година по обвиняванията в корупция против него, въпреки че прокуратурата апелира това решение.

" Катар е прекомерно дребна страна. Футболът и Световната купа са нещо прекомерно огромно. Направихме неприятен избор и считам, че провеждането на международното в Катар е неточност ", сподели 86-годишният Блатер. Той добави, че поради обвиняванията в неспазване на човешките права през 2012 година ФИФА е изменила критериите си за установяване на хазаин на международните шампионати, с цел да не стига до сходни конфликтни обстановки в бъдете.  " От 2012 година обществената среда и човешките права се взимат под внимание при избора на хазаин на международно ", сподели още швейцарецът. Той добави, че ще наблюдава с интерес идния шампионат, който ще се организира от 20 ноември до 18 декември, съобщи. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР