Бившият президент Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара

...
Бившият президент Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара
Коментари Харесай

Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара по делото за гражданска измама в Ню Йорк

Бившият президент Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 милиона $ по делото за гражданска машинация в Ню Йорк, предотвратявайки изземването на активите му, до момента в който делото е в обжалване.

Гаранцията идва, откакто щатски апелативен съд постанови предходната седмица, че някогашният президент и неговите съобвиняеми са имали 10 дни да осчетоводят сумата, която е понижена от присъдата за 464 милиона $, която беше в началото трябваше да бъде 25 март.

Преди решението от предходната седмица Тръмп беше отговорен за 454 милиона $, по-голямата част от присъдата за машинация, само че сумата, която дължи, нарастваше с повече от 111 000 $ на ден заради добавените рента.

Адвокатът на Тръмп Алина Хаба сподели в понеделник, че някогашният президент ще бъде оневинен при обжалване.

„ Както беше дадено, президентът Тръмп е платил гаранция. Той чака с неспокойствие да отбрани правата си при обжалване и да анулира тази несправедлива присъда “, сподели Хаба в изказване.

Ако Тръмп не завоюва при обжалване, той ще би трябвало да заплати повече от $450 милиона от правосъдно решение, произлизащо от делото за машинация на основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс. Съдия откри, че Тръмп и висшите ръководители на организацията Тръмп съзнателно са взели участие в скица за непозволено увеличение на активите му във финансовите доклади, което му разрешава да претендира за преференциални лихвени проценти по заеми и застраховки, които не му се поставят.

Knight Specialty Insurance Co., субектът, който подсигурява облигацията на Тръмп, е част от група от компании, управлявани от основания в Лос Анджелис милиардер Дон Ханки, който е №128 в листата на Forbes за 2023 година и №317 в листата на милиардерите на Forbes за 2023 година лист.

Ханки е бил вложител в Axos Bank, финансовата институция, която рефинансира заемите на Тръмп за Trump Tower и Trump National Doral Miami през 2022 година Axos е отпуснал на Тръмп 100 милиона $ за рефинансиране на Trump Tower и още 125 милиона $ за Doral. Нито един от заемите не е изискуем до 2032 година, съгласно разкритието на Службата за държавна нравственос, направено от Тръмп през август.

Тръмп също апелира друга присъда в Ню Йорк, откакто журито там награди писателката Е. Жан Карол 83 милиона $ вреди през януари, произлизащи от правосъдното й дело за клюка против някогашния президент. Федерален арбитър предишния месец утвърди гаранцията на Тръмп от $91,63 милиона по това дело по време на процеса на обжалване.

Тръмп би трябвало да бъде изправен пред съда този месец по делото против него за секрети пари на окръжния прокурор на Манхатън. Делото е планувано да стартира на 15 април.

Той също е изправен пред обвинявания в три други наказателни каузи, в това число хипотетично съзнателно задържане на секретни документи и обвинявания за интервенция в изборите в щатските и федералните равнище. Тръмп се призна за почтен по всички обвинявания.

 Адам Рейс
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР