Тръмп нарече Майк Пенс „заблуден“ в най-острата атака срещу бившия си вицепрезидент

...
Бившият президент Доналд Тръмп в събота нападна Майк Пенс, негов
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп в събота нападна Майк Пенс, негов бивш вицепрезидент и първичен опонент за президент на Републиканската партия, като го нарече „заблуден“ и „не много добър човек“.

„УАУ, най-накрая се случи! Майк Пенс от Лидъл, човек, който беше на път да бъде свален като губернатор на Индиана, докато не се появих и го направих вицепрезидент, премина към Тъмната страна“, каза Тръмп в публикация на Truth Social.

„Никога не съм казвал на новоокуражен (не въз основа на неговите 2% анкети!) Пенс да ме постави над Конституцията или че Майк е „твърде честен“, добави Тръмп. „Той се заблуждава и сега иска да покаже, че е корав човек.“

Коментарите отбелязват най-острата атака на Тръмп срещу Пенс, който порица Тръмп по време на предизборната си кампания за ролята му в атаката срещу Капитолия на 6 януари 2021 г.

Според третото обвинение на Тръмп, повдигнато по-рано тази седмица, Тръмп е казал на Пенс в един разговор на 1 януари 2021 г., че е бил „твърде честен“, когато вицепрезидентът е казал, че няма правомощия да промени резултатите от изборите през 2020 г. Тогавашният вицепрезидент скъса с Тръмп в деня на бунта в Капитолия на САЩ и потвърди резултатите.

Пенс каза няколко пъти, включително по време на старта на кампанията си, че Тръмп е „изискал“ той „да избере между него и Конституцията“. В отговор на обвиненията на Тръмп Пенс твърди, че бившият президент не е над закона.

Пенс обаче не е изключил помилването на бившия президент и каза пред CNN в края на миналия месец, че докато действията на Тръмп на 6 януари са били безразсъдни, той все още не е убеден, че са били престъпни.

След третото му повдигане на обвинение Тръмп – фаворитът за номинацията на Републиканската партия за президент – засили атаките си срещу Пенс, който през април даде показания пред голямото федерално жури в изборното разследване.

Тръмп невярно заяви в публикация на Truth Social по-рано тази седмица, че „вицепрезидентът. имаше сила, която Майк не разбираше. Подобни твърдения са описани в обвинителния акт като централни за опита му да попречи на удостоверяването на резултатите от изборите през 2020 г.

Кристен Холмс, Вероника Стракуалурси и Даниел Дейл от CNN допринесоха за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР