Бившият президент Доналд Тръмп поиска вчера Върховният съд на САЩ

...
Бившият президент Доналд Тръмп поиска вчера Върховният съд на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп поиска от Върховния съд на САЩ да се намеси в спора за конфискуваните от ФБР документи

Бившият президент Доналд Тръмп изиска през вчерашния ден Върховният съд на Съединени американски щати да се намеси в тази ситуация, обвързван с документите, конфискувани това лято от имението му във Флорида, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Републиканецът милиардер изиска от Върховния съд да попречи незабавно на Министерството на правораздаването да прегледа стотина документа с гриф " секретно ", конфискувани по време на обиска. Това искане не визира законността на зрелищния обиск, осъществен през август в имението от ФБР и не визира никакъв въпрос всъщност, а единствено оспорва решение на апелативен съд, който упълномощи министерството да прегледа тези документи, без да чака заключенията на самостоятелен специалист, виновен за прегледа на конфискуваните 11 000 документа.

Върховният съд, чийто състав беше изменен доста от самия Тръмп по време на неговия мандат, не е задължен да одобри жалбата. Въпреки че в съда заседават шест (от общо девет) консервативни магистрати, той към този момент е отхвърлял негови искове, в това число като отхвърли да го поддържа след изборите, напомня Агенция Франс Прес.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР