Бившият президент Доналд Тръмп нападна губернатора на Флорида Рон ДеСантис

...
Бившият президент Доналд Тръмп нападна губернатора на Флорида Рон ДеСантис
Коментари Харесай

Тръмп се прицели в ДеСантис на срещата на върха на Републиканската партия във Флорида

Бившият президент Доналд Тръмп атакува губернатора на Флорида Рон ДеСантис в събота на годишната среща на върха на републиканците във Флорида, наричайки го „ ранена падаща птица от небето “.

Двамата претенденти за президент през 2024 година се причислиха от няколко други претенденти на срещата на върха за свободата на Републиканската партия в Gaylord Palms Resort в Кисими, покрай Орландо, в това число някогашния губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, някогашния губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, сенатора Тим Скот от Южна Каролина и предприемача Вивек Рамасвами.

Кандидатите публично подадоха документи за явяване на първичните избори в щата през 2024 година, след което всеки се обърна към въодушевената навалица най-вече в алено, бяло и синьо облекло, само че наличието на Тръмп наподобява беше това, което засенчи процедурата.

е във възходяща траектория, като доста от последните изследвания я слагат на второ място в ранни щати като Айова, Ню Хемпшир и Южна Каролина. Въпреки това, като всички републикански претенденти, тя продължава да изостава доста зад Тръмп, който пропусна първите два дебата и също по този начин ще отсъства от третия.

ДеСантис получава топло посрещане в родния си щат

Докато подписваше първичните документи, ДеСантис беше съпроводен от брачната половинка си Кейси ДеСантис и 4-годишния си наследник Мейсън. ДеСантис подаде на дребното си дете химикал, с цел да може алегорично да се подпише като очевидец на документите на татко си. Той беше бурно приветстван, когато беше показан от брачната половинка си на сцената.

В своите забележки той популяризира достиженията си като губернатор като доказателство за поддръжниците си, че един сполучлив модел във Флорида може да бъде заимствуван в народен мащаб и като модел за Републиканската партия.

„ Във Флорида ние се борим за вас “, сподели ДеСантис. „ Във Флорида ние печелим за нас и във Флорида ние водим щата към по-добро бъдеще. Това сме дали обещание и това сме изпълнили. “

Тръмп приключва вечерта

Тръмп закри вечерта с тирада, която продължи повече от час и притегли най-голямата аудитория от всички претенденти. Някои гласоподаватели споделиха на CBS News, че са платили такса от 125 $ за срещата, единствено с цел да видят някогашния президент.

Той извърши доста от шлагерите, атакувайки президента Байдън с изтъркани насмешки на „ Sleepy Joe “ и „ Crooked Joe “.

„ Байдън даже не може да свърже две фрази, само че той води нашите нуклеарни договаряния “, сподели Тръмп.

Наред с рецензиите си към ДеСантис, той направи и унизителни мнения за Хейли, която е била дипломат на Организация на обединените нации в неговата администрация. Тръмп също продължи с погрешните си изказвания за резултатите от изборите през 2020 година, за които е престъпно упрекнат в голям брой случаи. Но той не загатна нищо за процеса за гражданска машинация в Ню Йорк за 250 милиона $ против него и организацията Тръмп. Съдията, който следи процеса, е издал лимитирана заповед против Тръмп.

Тръмп се обърна към имиграционната рецесия, като даде обещание на поддръжниците си " всеобща депортация " за имигранти без документи.

Той още веднъж популяризира проектите си за създаване на стена на южната граница и подлага на критика отговора на Байдън на рецесията, споменавайки пътуваща към Съединени американски щати мигрантска каравана, която сега е в Мексико.

„ Той не знае какво да прави с това “, сподели Тръмп за Байдън.

Той се обърна към инфлацията и това, което назова нуждата Съединени американски щати да бъдат „ енергийно самостоятелни “, потвърждавайки, че Съединени американски щати натъртват прекалено много на промишлеността за електрически транспортни средства, като се базира на скорошното си пътешестване до Мичиган, с цел да се оправи със стачките автомобилни служащи.

Популярен щанд за артикули отвън аудиторията като че ли улови настроението на събитието. Собственикът на щанда, Питър Кроти, сподели, че стоките на Тръмп летят от рафтовете, само че стоките на DeSantis са сложени в секцията с понижения, като бейзболните шапки на DeSantis се продават единствено за 5 $.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР