Бившият претендент за титлата в тежка категория на Световния боксов

...
Бившият претендент за титлата в тежка категория на Световния боксов
Коментари Харесай

Нокаут в последния рунд увеличи шансовете на Ортис за нов мач за титлата

Бившият кандидат за купата в тежка категория на Световния боксов съвет и сегашен номер 2 в ранглистата на организацията Луис Ортис реализира 30-ата победа в кариерата си, регистрирайки триумф с механически нокаут в 10-ия финален рунд против американеца Травис Кауфман (вече 32-3, 23 КО). 25-ият нокаут в професионалния път на Ортис пристигна в отличен миг - подгряващ конфликт на галавечерта в Лос Анджелис с главно събитие грандиозния двубой сред Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Именно Бронзовия бомбардировач нанесе единственото проваляне на Ортис през месец март, което обаче по никакъв начин не бе без несъгласие, откакто в седмия рунд 39-годишният кубинец можеше да получи успеха при вероятно прекъсване на борбата от рефера на кръга.

Luis Ortiz's updated record

33 fights
30 wins
26 KOs

King Kong. pic.twitter.com/lbFdPe8gz9
— bet365 (@bet365) December 2, 2018

В последна сметка Ортис показва добра форма и цялостен нападателен боеприпас против Кауфман, който прати три пъти в нокдаун, преди да нокаутира в последния сегмент. Така той продължи пътя си към завръщане на върха в класациите на тежката категория и усили възможностите си скоро отново да получи късмет за борба за международната купа на някоя от федерациите.

Luis Ortiz allowed to tee off on brave Travis Kauffman for too long. Observations from ringside here: https://t.co/2xD76uqbeY pic.twitter.com/ajHpn3dZTp
— Boxing News (@BoxingNewsED) December 2, 2018

В първия рунд Ортис се оправи чудесно със задачата да откри ранно превъзходство с водещата си ръка - дясната, като записа няколко попадения в главата и тялото на съперника, въпреки и да не го намираше чисто с лявото си кроше. Кауфман въпреки всичко имаше друга тактичност и трябваше да се стреми да резервира колкото може сили и да опита да вкара дуела в последните три рунда, с цел да има действителен късмет да завоюва.
Кауфман изоставаше във връзка с физиката и опитваше да компенсира с доста придвижване във втория рунд, само че то не се отразяваше изключително положително на ударите, които понасяше. Въпреки че не бяха доста, въпреки всичко Ортис имаше преимущество в тях, въпреки този път и Кауфман да имаше опцията да отвърна с няколко запаметяващи се десни крошета.

Минута след началото на третия рунд Ортис пласира удар под пояса и незабавно се извини на противника си, който получи цялото нужно време да се възвърне. Ортис заграждаше задоволително сполучливо и пласира отлично ляво кроше в главата по-късно, само че като цяло тази част от конфликта бе без особени събития. Въпреки сравнителната липса на екшън, кубинецът бе направил каквото би трябвало, с цел да се допуска, че води с 30-27 в картата на съдиите.

Кауфман искрено раздразни Ортис със събаряне на гарда и пъчене в средата на четвъртия рунд, предизвиквайки го да направи нещо и да разчупи ниското движение на борбата. Ортис несъмнено се подразни и се впусна в по-безразсъдни офанзиви, като го укори с жестове, че само бяга по кръга. 39-годишният войник замахваше лявата си ръка с огромна мощ и насоченост, само че по този начин и не съумя да откри чисто съперника. Кауфман още веднъж прибегна до позьорство в последните секунди, вдигайки ръцете си демонстративно, до момента в който подскачаше обратно.

Петият рунд не предложи нещо по-различно, с изключение на доминация от водещата дясна ръка на Ортис. В началото на шестия обаче към този момент лявото кроше на кубинеца свърши работа и противникът му бе повален в нокдаун. Ортис чества прибързано на въжетата, тъй като Кауфман се изправи, въпреки и единствено с цел да "изяде " още едно ляво кроше и превъзходен ъперкът секунди по-късно. Бившият кандидат за международната купа на WBC регистрира още два солидни леви прави, само че пък Кауфман заслужи похвали за обстоятелството, че устоя до гонга.

Седмата част бе много по-спокойна, спрямо предходната, само че и Ортис явно знаеше, че води извънредно безапелационно в съдийските карти. Той се задоволяваше да управлява дистанцията с водещия си десен прав, а пък и Кауфман не поемаше толкоз опасности да застава в обсега на ударите на противника, както в миналите елементи.

Началото на осмия рунд бе извънредно за Ортис, който без очевидно старания с ляв прав прати съперника си в нокдаун за повторно в дуела. Кауфман стана много по-бързо този път, само че получаваше нови попадения в главата си посредством десни прави и десни крошета от кубинеца. Едва в края на рунда Кауфман избра да смени гарда си - нещо, с което е прочут, само че пък Ортис не изглеждаше сюрпризиран и пласира отличен ляв ъперкът. Все отново, противникът му още веднъж оцеля до края на частта и отново сподели темперамент и устойчивост.

Нов удар под пояса от страна на Ортис провокира гърчене на Кауфман, само че реферът на кръга се погрижи той да получи нужното време за отмора. Канонадите от ръкавиците на кубинеца обаче не спираха, а и съперникът му от известно време в дуела бе изпаднал в глуха отбрана и бе заложил на режим "оцеляване ". В последните секунди публиката даже се пооживи, тъй като Кауфман опита замени, въпреки и неефективно.
Поредното ляво кроше на Ортис прати съперника му на земята за трети път при започване на 10-ия рунд, въпреки и бързо-бързо Кауфман да се изправи. Нов стабилен ляв прав разклати съществено американеца и макар че се задържа на крайници, не се защитаваше интелигентно при последвалите спомагателни комбинации. Реферът на кръга реши да му спести още съществени провали и отсъди механически нокаут в първата половина на последната част.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР