Бившият премиерски съветник Яне Янев се оправдава за разследването на

...
Бившият премиерски съветник Яне Янев се оправдава за разследването на
Коментари Харесай

Яне Янев се оправдава за разследването на АКФ

Бившият премиерски консултант Яне Янев се оправдава за следствието на АКФ Ето какво написа той в позиция:
По мотив превръщането ми в „ основен воин “ на „ следствие “ на Антикорупционния фонд бих желал да се знае, че:

Записите са правени скрито и са напълно противозаконни. Не съм давал единодушие или позволение да бъда записван.

На доста места в тях мои думи не звучат по този начин, както бих ги изрекъл в реалност. Предполагам кой е поръчал и сглобил действителни мои думи от предишното със настоящи Deepfake операции, само че това ще оставя на съда…

Конституцията на Република България и Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи не позволяват такова брутално безчинство над личността и аз ще се защитя с всички възможни от закона средства – вътрешни и интернационалните.

Заявявам, че за тези „ записи " бях известен от Николай Стайков и Бойко Станкушев, на които връчих документално заявление, че не разрешавам под каквато и да била форма да се употребява моя глас и да ми се приписват изявления в смисъл и подтекст, каквито аз не съм правил.

И от двамата получих увещание, че извършеното от тях следствие е под „ методическото управление “ на главния им спонсор „ Америка за България “ и че на практика фондацията стои зад тези техни дейности.

Това са обстоятелствата, а интерпретациите оставям на други.

Мога да приказвам и пиша по този начин, както малко хора в страната. Правил съм някои от знаковите антикорупционни разкрития в последните две десетилетия. Заставал съм постоянно намерено с името си и съм поемал отговорност, каквато малко на брой могат да носят. Поради това не одобрявам да бъда замесван в сходен жанр ченгеджийски клевети, окичващи се с етикета „ антикорупционно следствие “.

Припомняме, че предходната седмица Антикорупционният декор разгласява трета част на “Списък за бърз надзор: Историята на Веселин Денков и профилираното правосъдие”, в която се изнасят прелюбопитни секрети записи, в които става дума и за срещи и диалози по проблема Денков на някогашния премиерски консултант Яне Янев с ръководителя на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор Сотир Цацаров. Освен с Цацаров, Янев беседва и с най-малко двама съдии от профилирания углавен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР