Бившият премиер на Косово Рамуш Харадинай направи аналогия между войната

...
Бившият премиер на Косово Рамуш Харадинай направи аналогия между войната
Коментари Харесай

Бивш косовски премиер заплаши Вучич със западни бомбардировки, ако се меси в страната му

Бившият министър председател на Косово Рамуш Харадинай направи прилика сред войната в Косово и войната в Украйна. Той споделя, че Русия има въздействие в някои елементи на Балканите, само че няма съветско въздействие в страната му. Косовският политик и някогашен пълководец на Армията за избавление на Косово вижда заплахата от сръбската интервенция в северната част на Косово, която съгласно него би била в полза на Русия, цитира думите му скопското електронно издание " Плюс Инфо ".

" Ако това се случи, целият свят ще разбере, че (Александър) Вучич прави това за Русия. " И в случай че няма опция да откри решение за Русия, то Западът е много добър в намирането на решение за Сърбия, както направи през 1999 година ", предизвести косовският министър председател.

По отношение на политиката на сръбския президент Александър Вучич, Харадинай счита, че той е напълно под съветско въздействие.

" Знам, че американците няма да позволен нито един сръбски боец да влезе в Косово. Знам, че Белград ще бъде бомбардиран, в случай че това се случи. " Сърбия знае, че сигурността на Косово е в отговорността на Съединените щати и Англия ", сподели Харадинай.

Косово разгласи самостоятелност през 2008 година, само че тази самостоятелност към момента не е изцяло приета, както от Сърбия, по този начин и от Русия и други страни, в това число членки на Европейски Съюз и съдружници от НАТО - Испания, Гърция, Кипър, Румъния и Словакия.

Сърбия и Косово започнаха да водят разговор за нормализиране на връзките с посредничеството на Европейски Съюз, само че към този момент не е реализиран съвсем никакъв прогрес, а връзките сред двете страни се обострят от време на време.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР