Бившият премиер Кирил Петков е станал жертва на хакерска атака. Той

...
Бившият премиер Кирил Петков е станал жертва на хакерска атака. Той
Коментари Харесай

Кой поръча хакер за Кирил Петков

Бившият министър председател Кирил Петков е станал жертва на хакерска офанзива. 

Той е подал сигнал в прокуратурата незабавно откакто схванал за това.
-->
“Хакерската офанзива е от началото на март, т.е. преди повече от 8 месеца. Веднага откакто нашите служби я откриха, подадохме сигнал в прокуратурата. До този миг не сме получили нова информация от проверяващите органи или прокуратурата ”, съобщи пиарът на „ Продължаваме промяната “ Стефан Хранов, представен от " Телеграф ".

От Политическа партия чакат от проверяващите органи да посочат кой е поръчителят на хакерската офанзива.

Благоевградската окръжна прокуратура е повдигнала обвиняване на мъж, който е хакнал профила на съпредседателя на „ Политическа партия “.

Хакерът е Любослав Механджийски и е от Благоевград. Мъжът е на 31 години и е бил нает от предприемач, намиращ се в Дубай. По информация от следствието, хакерът е проследявал кореспонденцията на Петков в действително време, създавайки така наречен „ огледален акаунт “.

Механджийски е бил арестуван за малко, след което е освободен. Поръчителят му от Дубай пък е бил оголен след използване на Специални разследващи средства (СРС).

От прокуратурата не прецизират дали Механджийски е съдействал или се е възползвал от правото си да не дава пояснения на този стадий.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР