Бившият премиер и настоящ депутат от Продължаваме промяната - Демократична

...
Бившият премиер и настоящ депутат от Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Кирил Петков вече е без депутатски имунитет

Бившият министър председател и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков към този момент публично е без имунитет. Така следствието на прокуратурата против него по отношение на двойното му поданство може да продължи. В началото на пленарния ден ръководителят на Народно събрание Росен Желязков разгласи заявката на Петков за отвод от имунитет.

В края на предходната седмица той разгласи желанието си, откакто разгласи за „ нелегитимен “ избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор на мястото на освободения предварително от поста Иван Гешев.

" Заявката на господин Сарафов за проверка на импортираните претенции за снемане на депутатския имунитет не е методът, по който би трябвало да се води обективно и транспарантно проучване на обстоятелствата по всяко от настояванията. Ако отдръпна настояванията, Сарафов ще попречва публичността, обезпечена от краткотрайната комисия по имунитетите, и каузи още веднъж могат да се озоват " на трупчета ", написа Кирил Петков във " Facebook ".

Главен прокурор Иван Гешев внесе в Народното събрание искане за събаряне на имунитета на Кирил Петков поради досъдебно произвеждане, обвързвано с двойното му поданство и встъпването му в служба като министър на стопанската система в служебно държавно управление на Румен Радев през 2021 година Преди повече от две години обаче прокуратурата отхвърли да образува следствие по проблема.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР