Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът
Коментари Харесай

Порошенко поиска оръжие и амуниции от България. Борисов: Имаме колебливо правителство

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова организират видео среща с някогашния украински президент Петро Порошенко.

" Ще дадем в Народното събрание своята поддръжка за справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат прогонвани хиляди дами и деца, които бягат в този момент от войната, и да се разрушават здания и лечебни заведения, инфраструктура. Българите поддържат украинския народ. Имате цялостната ни поддръжка, предай на Зеленски и на Кличко ", сподели Борисов на Порошенко.

Ние сме с вас, уточни водачът на ГЕРБ.

Много благодаря, Бойко, за твоето позвъняване, тъй като един другар, който се обажда, когато имаме потребност, е същински другар, сподели Порошенко.

" Говорих с Виталий Кличко и той трябваше да участва, само че той е на колекция на основната квартира за войната в Украйна, само че ви изпраща своите най-сърдечни поздрави. Аз съм в Украйна и ще остана в моята страна като някогашен президент и като пълководец. Но руснаците са безусловно на 10 км от моя офис ", съобщи той.

Но ние успяхме да спрем съветските военни и те дни наред не могат да се реалокират даже на сантиметър, сподели Порошенко.

Но тяхната артилерия и ракети...само за тази нощ сме имали 12 артилерийски и ракетни офанзиви над цивилни цели в Киев, заяви той. И добави, че единствено тази нощ девет цивилни жители са убити.

Руснаците унищожават, взимат заложници, взимат кметове за заложници, цивилни жители, публицисти. Това досега в никакъв случай не се е случвало, уточни Порошенко.

Съболезнование за починалите военни и цивилни. Помниш, че ние приемахме преди време и ранени и в никакъв случай няма да не помни по какъв начин дружно обикаляхме българските жители, които живеят там от Одеса до Болгород. Правихме детски градини и културни центрове, а в този момент би трябвало да изричам съболезнования. Мисля, че този смут би трябвало неотложно да спре, отсече Борисов.

Ние стопираме бойците на Путин, престъпни лица и е същинско знамение, че съумяваме да ги възпрем. Ние се нуждаем от отбранително оръжие, уточни Порошенко.

Бойко, аз съм доста благополучен за това, че ние съумяваме в действителност да възпрем и отблъснем войските на Путин. Мога да ти кажа, че тази войска, която има в този момент Украйна, беше основана от мен от годините след 2014 година и ние в действителност се гордеем с тази войска. Военната мощ на Путин беше считана за прекалено мощна, а ние бяхме нормално подценявани и никой не вярваше в нас. Но де факто ние направихме неприятна изненада за Путин със силата и приятна изненада за Западния свят.

Моят зов към България е - имаме потребност от оръжие, амуниции, противоракетна защита. Имаме потребност от това в този момент, уточни Порошенко.

Ние имаме доста нерешително държавно управление, което не знае какво желае, за жалост. Има спор сред министър председател и президент и те са доста неуверени. Помниш, когато сме говорили на тематика Русия, аз съм казвал, че съветски и украински военни са се били за нас в Руско-турската освободителна война. Ние имаме по-особено отношение към Русия, единствено че в този момент е война, има експанзия, уточни Борисов. Партията ми е твърда за незабавна поддръжка за Украйна, уточни той.

Ние сме на страната на Украйна, на евроатлантическата общественост на международната демократична общественост. Ти, като другар и брат, пази се, обърна се Борисов към Порошенко и изпрати поздрави на Зеленски и Кличко.

Благодаря, Бойко. Русия убива хората на Украйна, убива хиляди хора от Украйна, съобщи Порошенко.

Необходимо е незабавно приемане на Украйна в Европейски Съюз, съобщи той. Аз мисля, че е безусловно належащо да бъдем коодинирани за поддръжка за публицисти, деца, здравна помощ, сподели още някогашният президент.

Бъди мой посетител, в случай че имаш опция, през вчерашния ден имаше при мен трима министър председатели, които изрекоха поддръжката си и бяха при нас, предложения Порошенко Борисов.

За наслада разбирам всичко, което ми казваш, в случай че бях министър председател, през днешния ден щяхме да вземем решенията за поддръжка на Украйна и щях да прикани моите сътрудници от Европа да дойдем дружно в Киев, с цел да спрем бомбардировките над граждански град, отсече Борисов.

В Киев би трябвало да създадем конференция за мир, отсече някогашният български министър председател.

Виждам, че и безсънието и умората са доста мощни. Кураж и поддръжка! Каквото можем ние като партия в Народното събрание, ние ще го създадем, отсече Борисов.

Приемете моята и на всички поданици на София поддръжка.Предайте на сътрудника Кличко, че ще помогнем с всичко, с каквото можем, съобщи Йорданка Фандъкова. В София към този момент са хиляди хората от Украйна, съобщи Фандъкова.

На теб, Бойко, персонално, съм ти извънредно признателен за всичко, каквото вършиме за нас, сподели в умозаключение Порошенко.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР