Бившият представител на Републиканската партия Майк Роджърс обявява наддаване в Сената в Мичиган

...
Бившият представител на Републиканската партия Майк Роджърс се кандидатира за
Коментари Харесай

Бившият представител на Републиканската партия Майк Роджърс се кандидатира за Сената в Мичиган, обяви той в сряда, давайки на републиканците виден новобранец в свободно място, което демократите се опитват да защитят през следващата година.

„Мислех, че съм оставил политиката зад гърба си. Но като вас знам, че нещо е счупено“, казва бившият председател на комисията по разузнаване в Камарата на представителите във видеоклип, който е насочен главно към президента Джо Байдън. „Нито един кандидат не е по-добре подготвен да окаже влияние в първия ден“, добавя Роджърс, който напусна Конгреса през 2015 г., след като беше 14 години в Камарата на представителите.

Докато много национални демократи гледат на конгресмена Елиса Слоткин да успее да успее да пенсионира сенатора Демократическа партия Деби Стабеноу, републиканците досега нямаха кандидат от първо ниво в това състезание. Кандидатурата на Роджърс е победа за Националния републикански сенаторски комитет, който го ухажваше да влезе в надпреварата, съобщи по-рано CNN.

„Майк е от типа кандидати, които могат да се представят добре с предградията на Мичигандър и да бъдат силна част от евентуалния билет в Мичиган. Радвам се да видя Майк да се кандидатира за Сената на САЩ“, каза председателят на NRSC Стив Дейнс в изявление.

Републиканците трябва да вземат едно или две места, за да обърнат Сената, в зависимост от това кой ще спечели президентския пост през 2024 г.

Но Роджърс няма непременно да има състезанието на Републиканската партия за себе си. Бившият конгресмен Питър Мейер, който загуби първичните избори миналата година заради гласуването си за импийчмънт на бившия президент Доналд Тръмп, сформира проучвателна комисия за Сената.

Slotkin, силен набирач на средства, също е изправен пред първични избори, включващи актьора Hill Harper.

Ману Раджу от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР