Бившият председател на стратегическия съвет към президента Александър Маринов е

...
Бившият председател на стратегическия съвет към президента Александър Маринов е
Коментари Харесай

Пак нямало смисъл Румен Радев да показва своя проект за Конституция

Бившият ръководител на стратегическия съвет към президента Александър Маринов е склонен с тезата на президента Румен Радев, че е юридически необразован и политически циничен.

В обществото има гърмеж на отвращение по отношение на някои оферти, уточни Маринов, давайки като образец предлагането за смяна на националния празник от 3 март на 24 май.

Той счита, че това " враждебно болшинство " в Народното събрание нямало и да обърне внимание на план за промени в Конституцията от страна на президентската институция. С подобен мотив Маринов отсрочи още веднъж смисъла президентството да покаже своята версия за смяна на Конституцията . Припомняме, че Румен Радев разгласи още по време на първия си мандат такава самодейност, в това число организира срещи с представители на институции, разгласи и подготвен план за смяна на Основния закон . До този миг обаче, а малко преди началото на втория си мандат Радев съобщи, че би предложил .

Александър Маринов уточни още, че продължава да се  срещу служебните държавни управления на президента . Маринов счита и че постоянната власт би трябвало да бъде подложена на надзор от обществото.

" Плоско е обяснението, че президентът ръководи еднолично. ", разяснява още Александър Маринов.

Той не чака да има ограничаване на мандатност на кметовете в плана за промени в Конституцията.
 Румен Радев: Промените в Конституцията се вършат поради мен
Румен Радев: Промените в Конституцията се вършат поради мен

Проектът е юридически необразован и политически порочен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР