Бившият председател на съвета на директорите на Държавната банка за

...
Бившият председател на съвета на директорите на Държавната банка за
Коментари Харесай

Бивш висш банкер изключен от Китайската комунистическа партия заради корупция

Бившият ръководител на съвета на шефовете на Държавната банка за развиване на Китай Ху Хайбан е изключен от Китайската комунистическа партия (ККП) за съществени дисциплинарни нарушавания и корупция, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението е взето след вътрешнопартийно следствие на Централната комисия на ККП за инспекция на дисциплината и на националната антикорупционна работа, посочи през днешния ден организация Синхуа.

След инспекция е открито, че някогашният служител е употребявал служебното си състояние за користни цели, нарушавал е партийната дисциплинираност, получавал е подкупи и е помагал на родственици в бизнеса. Материалите по случая ще бъдат предадени на гражданските правосъдни органи.

Борбата с корупцията в Китай се засилва след идването на власт през 2012 година на " петото потомство " китайски ръководители отпред с президента Си Цзинпин, отбелязва ТАСС. През последните няколко години вследствие на огромна антикорупционна акция с постовете си се разделиха и бяха пратени зад решетките освен служители, само че и високопоставени публични лица/ /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР