Бившият председател на парламента и депутат от Има такъв народ

...
Бившият председател на парламента и депутат от Има такъв народ
Коментари Харесай

Ива Митева остава в парламента, но не като депутат

Бившият ръководител на Народното събрание и народен представител от " ИТН " остава в Народното събрание, само че не като народен представител. Тя се връща на поста си шеф на на дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз " - който заемаше преди да влезе в политиката - от 4 ноември, сподели за " Дневник " представител на пресслужбата на Народното събрание. Причината е, че след изборите на 2 октомври " ИТН ", от която Митева още веднъж беше кандидат-депутат, не мина прага от 4% от гласовете на гласоподавателите и партията няма да е част от новия парламент.

" Капитал "  обяснява, че Ива Митева се връща към ролята си, на която ще съветва народните представители за качеството на законодателството им.

Според параграф 7 от преходните и заключителни разпореждания на закона за държавния чиновник, в случай че той бъде определен за народен представител, има право да се върне на предходната си служба след преустановяване на пълномощията му. В изборния кодекс е посочено, че претендентите, които са на обществена служба, наложително би трябвало да употребяват заплатен или неплатен годишен отпуск за времето от регистрацията за изборите до оповестяването на резултатите. Ива Митева беше главният правист на " ИТН ". Тя беше председателна първите два къси Народното събрание - 45-ото и 46-ото Народно заседание, когато партията на Слави Трифонов беше надлежно втора политическа мощ (след ГЕРБ-СДС) и първа политическа мощ в Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР