Бившият председател на Народното събрание и кандидат за народен представител

...
Бившият председател на Народното събрание и кандидат за народен представител
Коментари Харесай

Рашков: Караянчева е притскала полицейски началник в Кърджали


Бившият ръководител на Народното събрание и претендент за депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева се е обаждала на районен шеф на Министерство на вътрешните работи в Кърджали и го е заплашвала с уволняване. Този телефонен диалог е извършен след 22 часа, заяви вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг във връзка са акцията на Министерство на вътрешните работи в цялата срана против пазаруването на гласове. И тъкмо тези хора желаят да се връщат на власт? Точно това е тяхната поръчка – не преследвайте нашите членове, тъй като ще ви уволним на следващия ден, добави Рашков. Той не скри, че е очаквал да се разкрият брутални практики за управление на вота,но че не е очаквал да са в такива мащаби.

Практиките, изключително в дребните обитаеми места, са всеобщи – дават обещание се хранителни артикули, дърва за огрев, имотни облаги, по-високи заплати.

Бедността е средство за реализиране на политически цели в предизборното съревнование, акцентира Рашков. Той заяви, че търговците на гласове са предложили самун, брашно, леща, дърва за огрев и суми от порядъка на 30 - 40 лв..

Изненадани сме от броя лица, които се занимават с такава незаконна активност. Например регионите Гурково, към Стара Загора, Хасковска област, Твърдица – са наситени с лица, които се занимават с тези действия. Покупката било с лв., било по различен метод на гласове, които да се насочват към една или друга политическа партия, добавиРашков. Случаите в Кърджалийско са общо два, прецизираха от Министерство на вътрешните работи – в Момчилград е арестуван шефът на горското стопанство. В Кирково също е арестуван шефът на горското, дружно с локален предприемач.

Вътрешният министър заяви още, че в Гурково за пазаруване на гласове са арестувани деятели на Движение за права и свободи. Кметът на Гурково и неговият наследник са арестуваните.

Усилията на Министерство на вътрешните работи в последните 2 месеца дадоха ярки резултати, които спрямо предходните ни разрешават да кажем, че предходното управление на Министерство на вътрешните работи не е полагало такива старания за противопоставяне на този тип престъпност, бяха думите на Бойко Рашков.

Общо 130 служители на реда от Главна дирекция „ Национална полиция “ ще бъдат командировани в 17 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, с цел да подкрепят своите сътрудници по запазване на реда в изборния ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР